Κ. Χρυσόγονος στο Πρώτο για ευρωεκλογές: Το ζήτημα είναι να πάρει το ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη θέση ώστε να αναδειχτεί σε de facto αξιωματική αντιπολίτευση (audio)

by admin
7 views

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στιςευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» με τους Στέλιο Βραδέλη και Γιώργο Πίκουλα, όπου βρέθηκε καλεσμένος, ο Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Συνταγματολόγος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους «το ζήτημα είναι να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πάρει τη δεύτερη θέση και με σημαντική διαφορά από το τρίτο και τέταρτο κόμμα, ούτως ώστε να αναδειχτεί σε de facto αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος. Διότι, αυτή τη στιγμή αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας δεν υπάρχει. Έτσι όπως πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ και με το έλλειμμα σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τον αρχηγό του, δεν υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Άρα, ο τόπος χρειάζεται να αποκτήσει αξιωματική αντιπολίτευση, διότι έτσι λειτουργεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα με κυβέρνηση και με ένα τουλάχιστον κόμμα της αντιπολίτευσης που να έχει προοπτική κυβερνησιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Στην ερώτηση, τι μπορεί να σημαίνει για το ΠΑΣΟΚ εάν δεν έρθει αυτή η δεύτερη θέση που επιθυμεί στις ευρωεκλογές και τα ποσοστά μείνουν χαμηλά, ο κ. Κώστας Χρυσόγονος, επισήμανε το εξής «εγώ δεν βλέπω ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από τις επαφές μου με τον κόσμο βλέπω ότι υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα. Το κλίμα είναι πολύ αλλαγμένο προς το καλύτερο και ευελπιστώ ότι θα είμαστε δεύτεροι».

Όλη η συνέντευξη του κ. Χρυσόγονου ακολουθεί παρακάτω:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ