Κ. Τσουκαλάς στο Πρώτο: Δεν ήταν πόθεν έσχες αυτά που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης – Ήταν λίστα εισοδημάτων (audio)

by admin
0 views

«Είμαστε σε μια κουβέντα η οποία στην ουσία φαίνεται να βολεύει και τον πρωθυπουργό και τον κύριο Κασσελάκη. Διαμορφώνει μια τεχνητή πόλωση μεταξύ τους, η οποία δεν υπάρχει στην πράξη» υποστήριξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Η συζήτηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά διακυβεύματα των εκλογών, σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς, έξι ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Και συζητάμε πόσα λεφτά έχει ο πρωθυπουργός, πόσα έχει δηλώσει ο Κασσελάκης, πού τα βρήκαν και πώς. (…) Έχουνε πάρα πολλά κοινά σαν πολιτική γραμμή οι δύο αυτοί πολιτικοί και είναι μια συνθήκη τεχνητής πόλωσης, απλά και μόνο γιατί κατά τη γνώμη μου, έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός αντίπαλο τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος επίσης θέλει να πολώνεται με τον πρωθυπουργό σε ασήμαντα μη πολιτικά πράγματα για να μπορεί να επιβιώνει. Εγώ θέλω να πω το εξής όσον αφορά την ουσία. Δεν είχε υποχρέωση ο κ. Κασσελάκης πράγματι νομικά έως τον Ιούλιο να το καταθέσει. Είχε πει όμως ο ίδιος ότι δεσμεύεται να το κάνει. Αυτό που κατέθεσε δεν είναι πόθεν έσχες. Αυτό είναι απλά ποια είναι, σε ένα excel, τα δικά του εισοδήματα. Κατά τη γνώμη μου το μεγάλο θέμα στη χώρα σήμερα είναι ότι έχουμε μια διαδικασία πόθεν έσχες όπου και το πόθεν δεν προκύπτει ακριβώς, διότι όλοι γράφουν απλά το έσχες. Τι έσχες έχει ο κ. Κασσελάκης; Έχω αυτά τα εισοδήματα. Το πόθεν βρέθηκαν αυτά και με ποιο τρόπο δεν έχει γίνει γνωστό. Δεν ήταν πόθεν έσχες αυτά που κατέθεσε. Κατέθεσε μία λίστα εισοδημάτων. Τι να σχολιάσω για αυτό; Τι να σας πω ακριβώς;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουκαλάς.

«Ο κ. Κασσελάκης ήδη γνωρίζουμε ότι είχε παραβιάσει τη νομοθεσία γιατί είχε εταιρεία τέτοιου είδους και δεν την είχε κλείσει, δεν είχε αποχωρήσει εκείνος όταν έγινε πρόεδρος της εταιρείας, ενώ απαγορεύεται. (…) Αυτό πιο πολύ δείχνει μια διαχειριστική ανεπάρκεια του κυρίου Κασσελάκη παρά, κατά τη γνώμη μου, κάτι άλλο. Αν τα χρήματα είναι νόμιμα, δεν είναι το βασικό θέμα η διαδικασία. Προφανώς θα έχει μία ποινή, ένα πρόστιμο, έτσι είναι. Αν θέλαμε πολιτικά να το αξιολογήσουμε, θα λέγαμε ότι ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας όχι μόνο αγνοεί, δεν έχει καν φροντίσει να έχει τους συνεργάτες να του πουν – εγώ δέχομαι ότι μπορεί να αγνοεί, δεν είναι δικηγόρος- αλλά όταν υπάρχουν μήνες που είσαι αρχηγός του κόμματος και το αγνοείς και εσύ και οι συνεργάτες σου, σημαίνει ότι έχεις μια διαχειριστική ανεπάρκεια» συμπλήρωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα για μια μετεκλογική συνεργασία των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, τόνισε πως αν υπάρχει ένα αποτέλεσμα όπου το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, έστω και με μία ψήφο, την επόμενη μέρα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και διεργασίες «χωρίς μικρομεγαλισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς».

«Αν ο κος Κασσελάκης είναι δεύτερος, επειδή λειτουργεί σαν να θεωρεί ότι είναι ο εκλεκτός και επειδή ο ίδιος δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά πολιτικά, θα είναι αναστολέας αυτών των διεργασιών. Το λέει ο ίδιος. (…) Εμείς την ανοίγουμε έτσι κι αλλιώς (σ.σ. τη συζήτηση, ανεξάρτητα από τη θέση των κομμάτων μετά τις εκλογές). Αλλά πώς θα την ανοίξουμε με τον κ. Κασσελάκη ο οποίος νομίζει ότι είναι ο Μεσσίας; (…) Όταν ένας άνθρωπος θεωρεί ότι, δεν με νοιάζει η Κεντροαριστερά, είναι μια ατομική δική μου διαδρομή και απλά με νοιάζει να προχωρήσω για να γίνω πρωθυπουργός και τίποτε άλλο και θεωρώ ότι είμαι ο εκλεκτός, δεν έχει σχέση με τη διαβούλευση και διεργασίες» ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Τσουκαλάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ