Κ. Μητσοτάκης: Το δωρεάν Ψηφιακό Σχολείο υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές

by admin
0 views

“Το Νέο Ψηφιακό Σχολείο είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές!” τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου και Ψηφιακού Φροντιστηρίου στα Ριζώματα Ημαθίας.

Η πιλοτική του χρήση θα αρχίσει από τη νέα σχολική χρονιά. Πρόκειται για μια δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, που θα παρέχει δωρεάν ψηφιακά φροντιστήρια για όλες τις τάξεις, από την Α’ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου, αλλά και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέσω του Νέου Ψηφιακού Σχολείου θέλουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ψηφιακό φροντιστήριο στα παιδιά της Γ’ Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το δωρεάν Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές!”.

Η παρουσίαση του ψηφιακού φροντιστηρίου έγινε πρώτα σε μία τάξη μαθητών και στη συνέχεια ενώπιον μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την όλο και μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Εμείς θα συνεχίσουμε με τολμηρά βήματα το μεγάλο άλμα στην Παιδεία», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί 20.000 διαδραστικοί πίνακες σε σχολεία και θα φτάσουν τους 36.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μαθητές απομακρυσμένων περιοχών αλλά και όσων οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κλασικό φροντιστήριο και αυτό όπως είπε θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.

Επισήμανε ότι ο στόχος είναι το Ψηφιακό Φροντιστήριο να γίνει ανταγωνιστικό προς το κλασικό φροντιστήριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ