Κ. Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές – Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης σημαίνουν χρεοκοπία

by admin
0 views

Σε θέματα οικονομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη, που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για να μας εξηγηθεί γιατί επιχειρήσεις τιμολογούν με διαφορετικό τρόπο τα προιόντα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα, το αναγνωρίζουμε, ξέρουμε ότι πιέζει τα νοικοκυριά, έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και όπως προείπα θα αναζητήσουμε και ευρωπαΐκή παρέμβαση. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα και ειδικά στα τρόφιμα. Η μόνιμη απάντηση στην ακρίβεια είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων».

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι εξαγγελίες της ισοδυναμούν με χρεοκοπία της χώρας, καθώς «δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Αυτά που λέει η αντιπολίτευση είναι μη κοστολογημένες προτάσεις παντελώς ανεφάρμοστες».

Τόνισε δε ότι η πρώτη κυβερνητική παρέμβαση από την στιγμή που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα αφορά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ