Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη εκσυγχρονιστική δύναμη που μπορεί να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

by admin
1 views

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κάλπη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και επαναλαμβάνοντας πως η Ευρώπη μας αφορά όλους και αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη. Στις 20.00 είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αθήνα (Σύνταγμα).

«Το μόνο κόμμα που έχει μιλήσει για στόχο είναι η ΝΔ. Είναι η μόνη εκσυγχρονιιστική δύναμη που λέει να πατήσει γκάζι, ενώ όλοι οι άλλοι μας λένε να πατήσουμε φρένο. Κι αυτό που λέω είναι ότι δεν θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Δεν θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών να βγει κάποιος και να πει δεν έχετε νομιμοποίηση επειδή ο λαός σας γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές], τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑϊ.

Γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο πολακισμός

Εξαπολύοντας τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη έκανε λόγο για «πολακισμό», τονίζοντας πως δεν θέλει ο λαϊκισμός να σηκώσει κεφάλι.

«Ο λαϊκισμός ξανα σηκώνει κεφάλι. Και τα κόμματα στα δεξιά μας. Και τα κόμματα στα αριστερά μας. Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι απόλυτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο πολακισμός. Αρκεί να δει κανείς την ομιλία Κασσελάκη για να δει ότι είναι εναντίον όλων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Δεν έχω ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά τη λέξη “Ευρώπη”

Ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη. Δυστυχώς ο πολακισμός αποτελεί κοινή και ενιαία γραμμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε μια φρασεολογία απαράδεκτη, ότι όλοι είμαστε κλέφτες εκτός από αυτόν. Ο ίδιος ήταν που έκανε show το όλο θέμα με την κατάθεση του πόθεν έσχες του. Και να σας πω κάτι, δεν μας κάνει χάρη, υποχρεωμένος είναι να το κάνει, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο λαϊκισμός ξανα σηκώνει κεφάλι. Και τα κόμματα στα δεξιά μας. Και τα κόμματα στα αριστερά μας. Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Ως προς το περιεχόμενο πολιτικών λεφτόδεντρα να ξανα γυρίσουμε στις εποχές των μνημονίων. Προφανώς και ως προς το ύφος του διαλόγους. Θα έλεγα ότι τελειώσαμε με την τοξικότητα και τον πολακισμό. Είναι απόλυτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο πολακισμός. Αρκεί να δει κανείς την ομιλία κασσελάκη για να δει ότι είναι εναντίον όλων

«Δεν μας κάνει τη χάρη να το καταθέσει, είναι υποχρέωσή του», ανέφερε σχετικά με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να είχε καταθέσει το πρώτο πόθεν έσχες και να είχε τελειώσει. Ο ίδιος επέλεξε να κάνει σόου και να δημιουργήσει νέα ερωτήματα. Δεν μας κάνει χάρη να το καταθέσει; Είναι υποχρέωσή του

Βολές και κατά της στάσης του ΠΑΣΟΚ

«Η ΝΔ έφερε την επιστολική ψήφο μόνη της. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ που λέει ότι είναι εκσυγχρονιστικό κόμμα, δεν ψήφισε ούτε την επιστολική ψήφο», είπε ο πρωθυπουργός.

Θωράκιση της άμυνας

Από την πλώρη της φρεγάτας «Κίμων», μία από τις τρεις υπερσύγχρονες Belh@rra  που θα ενταχθούν στον Στόλο έως το 2026, ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews και στον Απόστολο Μαγγηριάδη εξέπεμψε μήνυμα συνεχούς θωράκισης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.

«Είμαστε σε μία διαδικασία συνολικής επαναξιολόγησης όλων των αμυντικών δαπανών μας σε ορίζοντα δωδεκαετίας, γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα μαθήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Από αυτή την κυβέρνηση έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικές επενδύσεις στην άμυνα, που είχαν να γίνουν εδώ και πολύ καιρό. Γνωρίζουμε τα δημοσιονομικά μας περιθώρια, γνωρίζουμε τις προτεραιότητές μας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δε νομίζω να φαντάζεται η Βόρεια Μακεδονία ότι μπορεί να κάνει βήματα προς την Ευρώπη ανοίγοντας ένα καινούργιο, αχρείαστο μέτωπο με την Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο αυτό το οποίο λέω και ελπίζω να γίνει αντιληπτό με απόλυτη σαφήνεια στα Σκόπια», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Έχει σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα εμφανίζονται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος»

«Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω και αναπαράγουν αυτή την τοξικότητα και προωθούν εν γνώσει τους fake news, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ηθοποιό και youtuber Γιάννη Σαρακατσάνη.

«Η ΝΔ είναι κόμμα ταυτισμένο με την Ευρώπη. Ο ιδρυτής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, μας έβαλε στην Ευρώπη. Είμαστε ένα κόμμα που ξέρει πώς να διαπραγματεύεται στην Ευρώπη», υπογραμμίζει.

Για την τοξικότητα δηλώνει πως «Δημοκρατία είναι η δυνατότητα να επιλύουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο και να μεταβιβάζουμε την εξουσία χωρίς πάθη» και πως «μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί».

«Όταν πολιτεύεσαι ξεκινάς με την αρχή ότι δεν σε αγαπούν όλοι, κάτι που αποτυπώνεται και στις εκλογές. Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ