Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σε ζητήματα κυριαρχίας δεν ζητά τη γνώμη κανενός

by admin
0 views

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί αυτή την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σε ζητήματα κυριαρχίας, δεν ζητά τη γνώμη κανενός.

«Αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με αυτοπεποίθηση, με αυστηρά οριοθετημένες τις κόκκινες γραμμές, έχουμε ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Παρά τις μεγάλες διαφορές μας, μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε πολιτισμένα. Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν την Τουρκία», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι η Τουρκία έχει αλλάξει τις θέσεις της σχετικά με το Αιγαίο», πρόσθεσε.

Για την πρόκληση της νέας πρόεδρου της Βόρειας Μακεδονίας, που αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», είπε: : «Προειδοποίησα με μία σαφή μου δήλωση ότι οποιαδήποτε απόκλιση από τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας με τη Βόρεια Μακεδονία».

«Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια όσο δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι η άλλη πλευρά δεν συμμορφώνεται με όλες τις πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών» σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για φθηνό εθνικισμό. «Νομίζει ότι η αντιπολίτευση θα μας στριμώξει καταθέτοντας τα μνημόνια ενώ έχει δικαιωθεί η θέση μας; Δεν θέλω να σχολιάσω τις πατριωτικές εξάρσεις Βελόπουλου, έχει κάνει καριέρα πάνω σε αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ