Κόντης ο όγδοος… διπλός “αιώνιος” πράκτορας

by admin
0 views

Οι “πράσινοι” βρίσκονται… με την πλάτη στον τοίχο, μετά την καταστροφική θητεία του Φατίχ Τερίμ. Σε περίπου 60 ώρες υποδέχονται τον Ολυμπιακό (Κυριακή, 19/5, 20:00) στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για την 10η και τελευταία αγωνιστική της Super League. Παράλληλα, το μεθεπόμενο Σάββατο (25/5) θα παίξουν με τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλο.

Ο Χρήστος Κόντης είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή. Ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο “τριφύλλι” έσωσε πριν από λίγες εβδομάδες τον Βόλο και επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα. Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάτσει στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας. Ο 49χρονος έχει ήδη εμπειρία από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού το 2018, επίσης ως υπηρεσιακός.

Κόντης ο όγδοος… διπλός “αιώνιος” πράκτορας
(EUROKINISSI)

Τότε, είχε οδηγήσει τους Πειραιώτες σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2018, όταν απολύθηκε ο Τάκης Λεμονής, πριν αναλάβει ο Όσκαρ Γκαρθία. Η δεύτερη ήταν τον Απρίλιου του ίδιου έτους, όταν ο Καταλανός αποχώρησε και ο Κόντης από βοηθός έγινε ξανά πρώτος προπονητής, Συνολικά, μέτρησε πέντε (ένα και τέσσερα αντίστοιχα) ματς με τους ερυθρόλευκους. Ο απολογισμός του ήταν τρεις νίκες και δύο ήττες.

Βέβαια δεν είναι ο μόνος που έχει καθίσει τον πάγκο τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Προηγήθηκαν -με χρονολογική σειρά- οι Θέμος Ασδέρης, Στέφαν Μπόμπεκ, Λάκης Πετρόπουλος, Καζιμίρ Γκόρσκι, Χέλμουτ Σενέκοβιτς, Γιάτσεκ Γκμοχ και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Πλέον, η λίστα έχει οκτώ ονόματα, με τα δύο τελευταία να έχουν προστεθεί το 2024, ενώ το αμέσως προηγούμενο ήταν το 1988.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ