“Κόλλησαν” στην ισοπαλία Μπολόνια και Σαχτάρ | Βασικός με θετική παρουσία ο Λυκογιάννης

by admin
1 views

Η Μπολόνια επέστρεψε στο Champions League, μετά από 59 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν 1964-65 και μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σε ένα παιχνίδι, χωρίς πολλές κλασικές ευκαιρίες και με βασικό τον Μπάμπη Λυκογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για 78 λεπτά. Ο Λυκογιάννης μάλιστα “σπατάλησε” μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στον αγώνα στο 53′ , αλλά το σουτ του βρήκε πάνω στον εξαιρετικό Ριζνίκ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία της Σαχτάρ, ενώ αμφότερες οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη. Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γκεόργκι Σουντάκοφ “σπατάλησε” μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα, με τον Σκορούπσκι να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα.

Η Μπολόνια προσπάθησε να αντιδράσει με την ωραία προσπάθεια του Νικολά Μορό στο 21΄ να φεύγει αρκετά μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε με τους φιλοξενούμενους του Μαρίνο Πούσιτς να πραγματοποιούν δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Στις καθυστερήσεις και στο 45+7΄η ιταλική ομάδα έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά το δυνατό σουτ του Κάστρο από πλάγια θέση, αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Ριζνίκ.

“Κόλλησαν” στην ισοπαλία Μπολόνια και Σαχτάρ | Βασικός με θετική παρουσία ο Λυκογιάννης
(uefa.com)

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, με τον Μπάμπη Λυκογιάννη να χάνει μοναδική ευκαρία να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι στο 52΄, αλλά το σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση βρήκε “στοπ” στον τερματοφύλακα των Ουκρανών, ο οποίος διατήρησε ανέπαφη την εστία. Εννιά λεπτά μετά η Μπολόνια που ήταν πιο απειλητική, έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο Σαντιάγκο Κάστρο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα με την Μπολόνια να πατάει ελαφρώς καλύτερα, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τους Ουκρανούς.

ΓΚΟΛ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 3΄ Πος, 58΄ Κάστρο / 12΄ Μποντάρ, 70΄ Τομπίας, 84′ Στεπανένκο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙ:

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Σκορούπσκι, Πος, Μποκέμα, Λουκουμί, Λυκογιάννης (78′ Μιράντα), Φαμπιάν (78΄ Ουρμπάνσκι), Φρόιλερ, Μορό (65΄ Ποπένγκα), Ορσολίνι (65΄ Σάμουελ), Κάστρο (65΄ Νταλίνγκα), Εντοί.

ΣΑΧΤΑΡ (Μαρίνο Πούσιτς): Ριζνίκ, Κονοπλιά (41΄ Τομπίας), Μποντάρ, Ματβιγιένκο, Πέδρο Ενρίκε, Μπονταρένκο (79′ Στεπανένκο), Κρισκίφ, Σουντάκοφ (79′ Γκόμες), Ζουμπκόφ (79′ Τραορέ), Σικάν (35΄ Νέβερτον), Εγκινάλντο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του League Phase του Champions League:

Τρίτη 17/9

Γιουβέντους – PSV Αϊντχόφεν 3-1
Γιουνγκ Μπόιζ – Άστον Βίλα 0-3
Μίλαν – Λιβερπουλ 1-3
Μπάγερν Μονάχου – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 9-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1
Σπόρτινγκ – Λιλ 2-0

Τετάρτη 18/9

Μπολόνια – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0
Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0
22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ
22:00 Κλαμπ Μπριζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Χιρόνα
22:00 Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας

Πέμπτη 19/9

19:45 Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα
19:45 Φέγενορντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν
22:00 Ααλάντα – Άρσεναλ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία
22:00 Μονακό – Μπαρτσελόνα
22:00 Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς.//Π.

“Κόλλησαν” στην ισοπαλία Μπολόνια και Σαχτάρ | Βασικός με θετική παρουσία ο Λυκογιάννης“Κόλλησαν” στην ισοπαλία Μπολόνια και Σαχτάρ | Βασικός με θετική παρουσία ο Λυκογιάννης
(uefa.com)

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ