Κυρ. Μητσοτάκης: Το βασικό πλέγμα των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ – Όσα δήλωσε από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ για τον στόλο λεωφορείων

by admin
2 views

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο καινούργιο αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής στο Κορωπί, απ’ όπου ξεκίνησαν τα δρομολόγιά τους τα πρώτα 30 λεωφορεία. Στους δρόμους βρίσκονται τα νέα λεωφορεία, τα οποία σε πρώτη φάση θα καλύπτουν συγκοινωνιακές ανάγκες των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Βασίλη Οικονόμου για το χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής με συνολικά 950 καινούργια, σύγχρονα, απολύτως προσβάσιμα λεωφορεία έως το καλοκαίρι του 2025, για την πύκνωση των δρομολογίων και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τον δημοσογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης αστικών και περιαστικών λεωφορείων στην Αττική.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση αυτή έχει επενδύσει συστηματικά στα ΜΜΜ και πρόσθεσε «δρομολογούνται πολλοί διαφορετικοί διαγωνισμοί προκειμένου να μπορούμε να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτοί είναι σύνθετοι διαγωνισμοί, οι οποίοι θέλουν το χρόνο τους προκειμένου να υλοποιηθούν, αλλά πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μια αισθητή διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών».

Τι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 66 νέα λεωφορεία, με στόχο, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ο ανανεωμένος στόλος που θα κυκλοφορεί στην Ανατολική και Δυτική Αττική να ανέλθει στα 211 λεωφορεία.

Παράλληλα με τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους, την περασμένη Πέμπτη υπεγράφη σύμβαση για επιπλέον 300 λεωφορεία leasing. Από αυτα το 30%  θα βρίσκεται στους δρόμους το επόμενο τρίμηνο.

Τα νέα ντισελοκίνητα λεωφορεία διαθέτουν αντιρρυπαντική τεχνολογία, βοηθώντας έτσι στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Τα λεωφορεία είναι εφοδιασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπου εκτός από την πράσινη κινητικότητα, αναβαθμίζουν και την ασφάλεια, τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων σε αυτά. Σε περίπτωση που ο οδηγός θελήσει να βγει από την καμπίνα του και έχει ξεχάσει να δέσει το χειρόφρενο, τότε ενεργοποιούνται όλα τα επίπεδα ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων, δεν του επιτρέπουν να ανοίξει η πόρτα και να εξέλθει.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το βασικό πλέγμα των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ – Όσα δήλωσε από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ για τον στόλο λεωφορείων

Στον αστερισμό της ΔΕΘ – Το τρίπτυχο «μείωση φόρων – Αυξήσεις εισοδημάτων – Λύση στεγαστικού»

Με ορίζοντα τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το άλλο Σάββατο ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για τον επόμενο χρόνο, κινείται το Μέγαρο Μαξίμου. Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουν σημείο αναφοράς όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και πρωτίστως την οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη και θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας  και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ θα παρουσιάσει και την εθνική στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η  πολυεπίπεδη ανάκαμψη της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στο δρόμο για τη Διενθή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό αποτύπωμα και με χρονικό ορίζοντα το 2027.

Πιο αναλυτικά οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται:

Μειώσεις φόρων – αύξηση εισοδημάτων:
* στήριξη συνταξιούχων
* κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (επαγγελματίες)
* σημειακές αλλαγές στη φορολόγηση επαγγελματιών
* μείωση ασφαλιστικών εισφορών
* νέα αύξηση συντάξεων 2% -2,5% 2025
* αύξηση έκπτωσης εφάπαξ εξόφλησης φόρων
* βελτιώσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση
   
Αλλαγές στην επιδοματική πολιτική:
* «λίφτινγκ» στο επίδομα  ανεργίας
* αναμόρφωση επιδομάτων ΟΠΕΚΑ
* εξίσωση τρίτεκνων – πολύτεκνων
 
Αντιμετώπιση στεγαστικής κρίσης:
* Πρόγραμμα «Σπίτι μου 2»
    – ύψος 2 δισ. €
    – αύξηση εισοδηματικού ορίου
    – δικαιούχοι 25-50 ετών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ