Κυρίαρχοι Άγιαξ και Στεάουα | Μοιρασιές σε Ρώμη και Φρανκφούρτη | Με “ήρωα” Μπρούμα η Μπράγκα

by admin
2 views

Πέντε αναμετρήσεις διεξήχθησαν ταυτόχρονα με αυτήν του Ολυμπιακού με τη Λιόν για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League, ενώ αυτή της Τότεναμ με την Καραμπάγκ άργησε πολύ να ξεκινήσει λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Λονδίνο.

Άγιαξ-Μπεσίκτας 4-0

Ο Κιαν Φιτζ-Γιμ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Άγιαξ στο 31ο λεπτό και ο Χοτς στο 51΄διεύρυνε το προβάδισμα του “Αίαντα”, ο οποίος ήταν πολύ συμπαγής και δεν επέτρεπε στην Μπεσίκτας να τον απειλήσει. Μάλιστα, έφτασε και σε τρίτο γκολ, με τον Κένεθ Τέιλορ στο 55ο λεπτό να “καθαρίζει” τη νίκη, ενώ ο Χοτς στο 73΄με το δεύτερο δικό του γκολ έγραψε το επιβλητικό 4-0.

Ρόμα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

Ο Ντόβμπικ στο 32΄ διεύρυνε το σερί σκοραρίσματός τους στα τρία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Ρόμα να μην είναι ανώτερη παρά την υψηλή κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να “παγώσουν” το ρυθμό, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ ο Αγκιρεθαμπάλα στο 54΄απέτρεψε το 2-0 σε προσπάθεια του Σουλέ. Παρ’ όλα αυτά, η Μπιλμπάο βρήκε το πολυπόθητο τέρμα με τον Παρέδες στο 85ο λεπτό.

Μπράγκα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Η Μπράγκα, πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο “Γ.Καραϊσκάκης” (03/10, 19:45), είχε ένα δύσκολο βράδυ στην έδρα της απέναντι στους Ισραηλινούς, οι οποίοι είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, από το εύστοχο πέναλτι του Ντάβιντα στο 30΄. Ο Μπρούμα ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, ισοφαρίζοντας στο 88΄και προκαλώντας… ντελίριο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 93΄.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βικτόρια Πλζεν 3-3

Ο Εκιτίκε άνοιξε το σκορ για την Άιντραχτ στο 38΄, αλλά ο φορμαρισμένος -τόσο με την Εθνική Τσεχίας όσο και με την Πλζεν- Σουλτς αιφνιδίασε τους γηπεδούχους ισοφαρίζοντας άμεσα στο 41ο λεπτό. Η Άιντραχτ ανασυντάχθηκε και μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη, με τους Ντίνα Εμπιμπέ στο 62΄και Κρίστενσεν στο 67΄να διαμορφώνουν το 3-1. Κι όμως, η Πλζεν κατόρθωσε μια απίθανη ανατροπή, με τον Αντού στο 86΄και τον Γιεμέλκα στο 90+3΄να παγώνουν το “Deutsche Bank Park”.

Στεάουα Βουκουρυεστίου-RFS 4-1

Η κλήρωση έφερε μια ιδανική πρεμιέρα στο δρόμο της Στεάουα Βουκουρεστίου και αυτή το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Μπορεί το γρήγορο γκολ του Μπριλιγκέα στο 8΄ να ισοφαρίστηκε από τον Λίπουσεκ στο 23΄, αλλά η Στεάουα ανέκτησε το προβάδισμα με τον Στεφανέσκου στο 32΄και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Ο Ολαρού στο 58΄ και στο 69΄με δύο προσωπικά του τέρματα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του , η οποία την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (03/10, 22:00).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του League Phase του Europa League:

Άλκμααρ – Έλφσμποργκ 3-2
Μπόντο/Γκλιμτ – Πόρτο 3-2
Άντερλεχτ – Φερεντσβάρος 2-1
Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 3-1
Ντινάμο Κιέβου – Λάτσιο 0-3
Λουντογκόρετς – Σλάβια Πράγας 0-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τβέντε 1-1
Μίντιλαντ – Χόφενχαϊμ 1-1
Νις-Σοσιεδάδ 1-1

Πέμπτη 26/09
Μάλμε – Ρέιντζερς 0-2
Φενέρμπαχτσε – Σεν Ζιλουάζ 2-1
Άγιαξ – Μπεσίκτας 4-0
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βικτόρια Πλζεν 3-3
Λιόν – Ολυμπιακός 2-0
Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1
Ρόμα – Μπιλμπάο 1-1
Στέαουα Βουκουρεστίου – Ρίγας 4-1
22:00 Τότεναμ – Καραμπάγκ//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ