Κυβερνητικές πηγές για γαλλικές εκλογές: Η σταθερότητα περνά μέσα από την αυτοδυναμία – Οι θέσεις της αντιπολίτευσης

by admin
16 views

«Το σημαντικό που αναδείχθηκε από τις γαλλικές εκλογές, είναι η μεγάλη σημασία που έχει η πολιτική σταθερότητα, η οποία, είναι σαφές και στο παράδειγμα της Γαλλίας, ότι περνά μέσα από την αυτοδυναμία. Η αυτοδυναμία και κατά συνέπεια η πολιτική σταθερότητα είναι μια συνθήκη που υπηρετεί τη χώρα», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι οι όποιοι παραλληλισμοί είναι άστοχοι, καθώς η Γαλλία έχει εκλογικό σύστημα δύο γύρων, ενώ από το αποτέλεσμα διαφάνηκε η διάθεση γενικότερης συνεργασίας απέναντι στη Λεπέν.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα συμμετάσχει στην επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στο περιθώριό της θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου, ενώ, έχει προσκληθεί από το think tank Council on Foreign Relations.
 

Με φόντο τις εξελίξεις στη γαλλική πολιτική σκηνή ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας αναφορά στη διαφορές του γαλλικού εκλογικού σύστηματος με το ελληνικό. Έκανε επίσης λόγο για ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και κεντροαριστερών δυνάμεων στη χώρα μας, στη βάση προγραμμάτων και σταδιακά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε λόγο για κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν κι έστειλε μηνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι δεν μπορεί κάποιος στις δημόσιες τοποθετήσεις του να μην αναφέρεται στην επίσημη γραμμή,αφήνοντας απολύτως ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για όσους το πράττουν. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τα οικονομικά της.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρέτησε το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και μίλησε για «μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία».
«Με την αθρόα συμμετοχή του στις κάλπες, ο λαός της Γαλλίας ύψωσε τείχη στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία και περιφρούρησε τις διαχρονικές αρχές της Γαλλικής Δημοκρατίας: την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφοσύνη», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε ότι  «το μόνο βέβαιο είναι ότι ξανά -στο όνομα της δημοκρατίας και του μικρότερου κακού– θα τροφοδοτήσουν έναν νέο φαύλο κύκλο απογοητεύσεων και συντηρητικοποίησης». Επισημαίνει ότι «η ανασύνταξη του κινήματος στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να γεννήσει ελπίδες για τους λαούς».
 
«Όλοι εναντίον ενός, το σύστημα έκανε τα πάντα και πάλι απέτυχε! Θα το δείτε σε 1 χρόνο», αναφέρει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι « είναι  πολύ σημαντικό οι πολίτες να αντιλαμβάνονται τη δύναμη που έχει η ψήφος τους και ότι  μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιντζή, Γιώργος Παντελάκης, Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ