Κρεμλίνο: Οι χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να πλήττει τη Ρωσία θα αντιμετωπίσουν συνέπειες

by admin
0 views

Οι δυτικές χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να πλήξουν άμεσα τη Ρωσία είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν συνέπειες, ανακοίνωσε σήμερα (6/6) το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά τη χθεσινή προειδοποίηση του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα μπορούσε να παράσχει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε τρίτες χώρες για να πλήξουν δυτικούς στόχους αφού και η Δύση παραδίδει στο Κίεβο τέτοια όπλα για να πλήττει τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες ή τις περιοχές στις οποίες η Ρωσία πιθανόν να αναπτύξει ή να προμηθεύσει τέτοια όπλα.

Αντιδράσεις από τις απειλές Πούτιν κατά της Δύσης – Καθησυχάζουν Σολτς και Στόλτενμπεργκ

Ο Πούτιν εμμένει στην επιθετική ρητορική κατά της Δύσης. Προειδοποίησε την Γερμανία ότι η χρήση όπλων της από την Ουκρανία, προκειμένου να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας, θα αποτελούσε ένα επικίνδυνο βήμα και θα μπορούσε να επιδεινώσει περεταίρω τις σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παρέχει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε άλλους, για να πλήξουν δυτικούς στόχους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι είναι λάθος η Δύση να υποθέτει ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά. “Έχουμε πυρηνικό δόγμα“, τόνισε. “Αν απειληθούμε, θεωρούμε πιθανό να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε” είπε αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πρόθεση της Ρωσίας να επιτεθεί σε νατοϊκό έδαφος.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι λόγω του οπλισμού που στέλνουν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία και της έγκρισης για χρήση κατά στόχων εντός του ρωσικού εδάφους, η Μόσχα μπορεί αντίστοιχα να εξοπλίσει χώρες και από εκεί να γίνουν επιθέσεις σε δυτικούς στόχους. Δεν διευκρίνισε πάντως ποιες χώρες θα μπορούσαν να είναι αυτές.

Έκανε εκτενή αναφορά στη Γερμανία, που μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες άναψαν το πράσινο φως για χρήση των όπλων τους και κατά ρωσικών στόχων σε ρωσικό έδαφος. Τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο καταστρέφονται ο γερμανικές σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στον απόηχο αυτών των δηλώσεων, επανέλαβε ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για την άμυνά της. Απευθυνόμενος επίσης σε Γερμανούς πολίτες που φοβούνται ανησυχούν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της σύρραξης, είπε ότι δεν είναι αφελές να ανησυχεί κανείς για τη διατήρηση της ειρήνης. Τόνισε επίσης ότι στόχος του ίδιου είναι κανένα παιδί στη Γερμανία να μη ζήσει πόλεμο.

Στον ίδιο μήκος κύματος και οι τελευταίες δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει ότι δεν βρισκόμαστε στην αντίστροφη μέτρηση ενός ακόμη πολέμου, ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά νατοϊκού συμμάχου και ότι δεν θα σταλούν από το ΝΑΤΟ στρατεύματα στην Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ