Κουρτουά: «Αποφάσισα να μην επιστρέψω στην εθνική Βελγίου με αυτόν τον προπονητή»

by admin
1 views

Ο Τίμπο Κουρτουά αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική Βελγίου μετά από 13 χρόνια και ο λόγος δεν είναι η ηλικία. Συγκεκριμένα ο 32χρονος δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα διότι δεν εμπιστεύεται τον προπονητή της Ντομένικο Τεντέσκο.

Με δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέει το τελικό «αντίο» σε όλους τους συμπατριώτες του τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως το σκέφτηκε πολύ και θα αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει υπό τις οδηγίες του συγκεκριμένου τεχνικού.

Αναλυτικότερα τα όσα είπε:

«Θέλω να απευθυνθώ στους Βέλγους φιλάθλους και στους υποστηρικτές της εθνικής μας ομάδας.

Αισθάνομαι απέραντη αγάπη και υπερηφάνεια που εκπροσωπώ τη χώρα μου στο γήπεδο, όπως και κάθε ένας από εσάς που υποστηρίζει τους Κόκκινους Διαβόλους. Αισθάνομαι προνομιούχος που είχα την τιμή να φορέσω τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσα να το κάνω περισσότερες από 100 φορές.

Δυστυχώς, μετά τα γεγονότα με τον προπονητή και μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να μην επιστρέψω στην εθνική ομάδα του Βελγίου υπό τη διοίκησή του. Σε αυτό το θέμα, αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί. Ωστόσο, κοιτάζοντας μπροστά, η έλλειψη εμπιστοσύνης μου προς το πρόσωπό του δεν θα συνέβαλε στη διατήρηση της απαραίτητης ατμόσφαιρας εγκαρδιότητας. Η Ομοσπονδία, με την οποία είχα αρκετές συζητήσεις, αποδέχεται τη θέση μου και τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την επώδυνη αλλά συνεπή απόφαση. Λυπάμαι που ενδεχομένως απογοήτευσα ορισμένους οπαδούς, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για το Βέλγιο, καθώς κλείνει μια συζήτηση και επιτρέπει στην ομάδα να επικεντρωθεί στην επιδίωξη των στόχων της.

Σας ευχαριστώ για την αμέριστη υποστήριξη, την αγάπη και την κατανόησή σας.».//ΑΒ.



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ