Κορωναίος: «Η επιτυχία του Παναθηναϊκού οφείλεται κυρίως στον πρόεδρο»

by admin
1 views

Οι δηλώσεις του Τάκη Κορωναίου στο EOK Web Radio:

Για το αν περίμενε τέτοια πορεία απ’ τον Παναθηναϊκό: «Όταν ξεκίνησε η ομάδα με τον Αταμάν και όπως άρχισε στα πρώτα παιχνίδια, δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει να πάρει το 7ο. Με τα χρήματα που δόθηκαν και τους παίκτες που ήρθαν, για ‘μένα η επιτυχία του Παναθηναϊκού θα ήταν να βρεθεί στο Final-4, όχι το να μπει στα play-offs. Είχα δει το παιχνίδι με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ και πιο μετά είδα ότι ο Παναθηναϊκός που είχε αποκτήσει μομέντουμ την κέρδισε μες στη Μαδρίτη και τότε κατάλαβα ότι όλα παίζονται. Θεωρούσα τη Ρεάλ αλάβωτη».

Για το πού οφείλεται η «αναγέννηση» του Παναθηναϊκού: «Έχει σημασία ποια ομάδα διεκδικεί ή “κυνηγάει” τους τίτλους. Ο Παναθηναϊκός έχει 7 πρωταθλήματα Ευρώπης, έχει μια ιστορία. Ναι μεν ήταν ένα rebuild, αλλά το ότι πρέπει να “δέσουν” οι παίκτες και να παίξουν 2-3 χρόνια μαζί δεν υπάρχει σε αυτό το επίπεδο. Παίζονται πάρα πολλά ματς και δεν είναι δικαιολογία αυτό για μια ομάδα που έχει μεγάλες προσωπικότητες. Θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός. Πρώτον ο πρόεδρος, η φιλοσοφία της ομάδας, πού στοχεύει ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα απ’ την αρχή και χρόνια τώρα στόχευε στο να “χτυπήσει” τίτλο. Μετά ο προπονητής και οι παίκτες».

Για τον παίκτη που του έκανε εντύπωση: «Είναι η ψυχή του Λεσόρ. Αυτό το παιδί σωματικά, σε σχέση με τη θέση που αγωνίζεται, είναι ένας κοντός ψηλός. Φανταστείτε όμως ότι με την ψυχή που δίνει αυτός ο παίκτης ανταποκρίνεται τέλεια. Δεν είναι μόνο η ικανότητα ή η τεχνική που έχεις, αλλά σημασία έχει η ψυχή που δίνεις και το πώς το καταθέτεις. Σε κάθε παιχνίδι καταθέτει το 110%. Τον παραδέχομαι. Ο Ναν ακούστηκε πολύ, ο Σλούκας επίσης, αλλά αυτός ήταν η κρυφή δύναμη».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Επειδή μού αρέσει να παρακολουθώ τις θέσεις που έπαιζα κι εγώ, το MVP του Final-4 είναι σωστό και του ανήκει. Η θέση αυτή εκ φύσεως είναι θέση στρατηγικής σημασίας. Ο Σλούκας σίγουρα είναι ο βασικός μοχλός και λόγω και αυτού του παίκτη έφτασε εκεί που έφτασε ο Παναθηναϊκός. Ο Κώστας είναι φαινόμενο σαν μπασκετμπολίστας, γιατί πιέστηκε ψυχολογικά, έκανε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο και τον βάρυνε αυτό, ήταν πάρα πολύ αγχωμένος για να αποδείξει ότι έκανε το σωστό. Όταν έκανε 1-2 καλά παιχνίδια απελευθερώθηκε. Εγώ το περίμενα, γιατί ξέρω αυτήν τη θέση, ξέρω πώς αισθάνονται οι παίκτες με πίεση. Ήξερα πως αν ερχόντουσαν 1-2 καλά παιχνίδια θα ακολουθούσαν κι άλλα. Είναι τεράστια η αξία του και μπράβο του».

Για τον Εργκίν Αταμάν: «Έχω μάθει να κρίνω τα πάντα απ’ τα αποτελέσματα. Δε μπορεί κανείς να πει οτιδήποτε αρνητικό για τον Αταμάν, γιατί το αποτέλεσμα είναι ότι πήρε την ομάδα και την έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι το 3ο του κιόλας. Εκ του αποτελέσματος είναι τεράστια επιτυχία και μπράβο του. Από ‘κει και πέρα, το τι λέει και τι κάνει δε με απασχολεί, θεωρώ πως το κριτήριο είναι μόνο το αποτέλεσμα».

Για το αν ο Αταμάν φτάνει στο επίπεδο του Ομπράντοβιτς: «Είναι λίγο πρόωρο να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Για να μπορέσεις να σκεφτείς κάτι τέτοιο, πρέπει να δούμε τι θα κάνει και στα επόμενα χρόνια. Είναι μια πολύ καλή αρχή. Επιμένω όμως πως όλα κρίνονται απ’ το πώς ο κύριος Γιαννακόπουλος θα δει τις επόμενες χρονιές, πώς θα το σχεδιάσει. Είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και ο σχεδιασμός και το όραμα παίζει μεγάλο ρόλο, κάτι που έχει και πιστεύω ότι θα τα χρησιμοποιήσει και στο μπάσκετ».

Για την όλη κατάσταση με το νέο ΟΑΚΑ: «Το γήπεδο είναι ένα άψυχο πράγμα, η ουσία είναι ο “εγκέφαλος”, ο άνθρωπος που είναι πίσω απ’ όλα. Ο πρόεδρος έχει ένα όραμα, είναι Παναθηναϊκός, είναι άνθρωπος που δεν είναι φειδωλός χρημάτων, ξοδεύει χρήματα για να πετύχει η ομάδα. Κατακρίθηκε από φιλάθλους και αυτό τον πείραξε πάρα πολύ και δικαίως, απομακρύνθηκε απ’ την ομάδα. Κατάφερε, όμως, να φτιάξει το γήπεδο, να πηγαίνουν οικογένειες και να είναι μια γιορτή του μπάσκετ πραγματικά. Όταν πας στο ΟΑΚΑ πραγματικά ευχαριστιέσαι να βλέπεις παιχνίδια. Αυτό οφείλεται στον κύριο Γιαννακόπουλο. Τώρα που πέτυχε το όραμα και το σχέδιό του και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο σε όλα τα επίπεδα, ακόμα περισσότερο θα φροντίσει για την ομάδα, να καλυτερεύσει τα πάντα. Το γεγονός ότι έχει ένα γήπεδο και εγκαταστάσεις δικές του είναι σημαντικό, αλλά το σημαντικότερο είναι πως η ομάδα του Παναθηναϊκού αρχίζει να έχει ανάπτυξη στις υποδομές και γίνεται δουλειά».//ΓΡ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ