Κολομβία: Ο αντιφρονών των FARC «Iván Márquez» ξεκινά ειρηνευτικές συνομιλίες

by admin
0 views

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και  ο αντιφρονών των FARC με το ψευδώνυμο «Iván Márquez»,  θα εγκαταστήσουν τον πρώτο κύκλο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στις 24 Ιουνίου στο Καράκας.

«Η εγκατάσταση του Πίνακα Διαλόγου για την Ειρήνη θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας στις 24 Ιουνίου 2024. Ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων θα προωθηθεί από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου για να συμφωνηθούν τα συγκεκριμένα θέματα των ανακοινωθέντων σημείων και των πρωτοκόλλων διαπραγμάτευσης. Οι κύκλοι διαπραγμάτευσης θα είναι μίας εβδομάδας, με δυνατότητα επέκτασης με κοινή συμφωνία, με διαστήματα που δεν υπερβαίνουν τις 30 εργάσιμες ημέρες», ανέφεραν τα μέρη σε συμφωνία.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον επίτροπο ειρήνης της Κολομβίας, Otty Patiño, και από τον «Márquez», ο οποίος ήταν επικεφαλής διαπραγματευτής στους διαλόγους μεταξύ της κυβέρνησης και του πρώην αντάρτικου FARC που κατέληξαν στην υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016.

Η συνάντηση στην οποία συμφωνήθηκε η έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βενεζουέλα και στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τον Patiño και τον Márquez, οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών της κυβέρνησης σε αυτούς τους διαλόγους, Armando Novoa και το Second Marquetalia, ψευδώνυμο «Walter Mendoza».

Υπήρχαν επίσης εκπρόσωποι από τις κυβερνήσεις της Κούβας, της Νορβηγίας και της Βενεζουέλας, καθώς και των Ηνωμένων Εθνών και της Επισκοπικής Διάσκεψης της Κολομβίας.

Τον Αύγουστο του 2019, σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας, ο «Iván Márquez», ο οποίος ήταν και ο νούμερο δύο των FARC, ανακοίνωσε ότι έπαιρνε τα όπλα και πάλι επικεφαλής μιας ομάδας αντιφρονούντων που ονομάζεται «Segunda Marquetalia».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση και η δεύτερη Marquetalia ανακοίνωσαν την έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία θα είναι η τρίτη που θα αναλάβει η σημερινή Εκτελεστική εξουσία, μετά από αυτές που έχουν συσταθεί με τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN) και το Κεντρικό Γενικό Επιτελείο (EMC), η κύρια ομάδα αντιφρονούντων των FARC.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ