Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων ΟΑΕΕ: Αντίστροφη μέτρηση για έναρξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων

by admin
5 views

Ξεκινά εντός του Ιουλίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024 – 2025 που αφορά τους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίεςκαι υλοποιείται μέσω της ΔΥΠΑ. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Οικονομία» του EΡΤΝews:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2024 -2025

25.000 επιταγές  

Δικαιούχοι: Συνταξιούχοι π.ΟΑΕΕ  

Ηλεκτρονική αίτηση: gov.gr

(Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e – ΕΦΚΑ πρώην ΟΑΕΕ)

Επιδότηση διαμονής και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2024 -2025

  • Έως 6 διανυκτερεύσεις (μικρή ιδιωτική συμμετοχή)
  • Έως 10 διανυκτερεύσεις (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή): Λέσβος, Χίος, Λέρος, Κως, ν. Έβρου
  • Έως 12 διανυκτερεύσεις (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή ):  

Σάμος, ν. Ευβοίας (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού & Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

  • Επιλογή με μοριοδότηση
  • Κριτήρια οικονομικά και κοινωνικά

Ο υπερ-τουρισμός, οι φυσικές καταστροφές και  η κλιματική αλλαγή είναι οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας. Σύμφωνα με μελέτη της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ, που υπογράφουν τα στελέχη του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και καθηγητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί γρήγορα στην ανάδειξη και αξιοποίηση των Προστατευόμενων περιοχών προκειμένου να αναπτύξει βιώσιμο οικοτουρισμό εφαρμόζοντας αυστηρούς κανόνες  Οι ερευνητές αναδεικνύουν τόσο τα οικονομικά οφέλη αυτής της πολιτικής, όσο και τα οφέλη προστασίας της εθνικής βιοποικιλότητας.

Στο 16,8% προσδιορίστηκε το ποσοστό επί των εσόδων από τις δημοπρασίες ρύπων, που θα διατεθεί στην ενεργοβόρο βιομηχανία για την «αντιστάθμιση» του 2023. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη αναθεωρείται προς τα πάνω το ποσοστό.

Πώς επηρέασαν τις χρηματαγορές οι εκλογές στη Γαλλία

Ρευστότητα καταγράφεται στις χρηματαγορές με τους επενδυτές να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι με τον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης που θα καθορίσει και το αν και πόσο θα παραμείνει συνεπής στο δόγμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας Το ελληνικό ομόλογο διαφοροποιείται θετικά σε σύγκριση με τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου.

Σημαντική άνοδο της τάξης του 15% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα στο πρώτο 5μηνο του 2024, αγγίζοντας τα 14,42 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα η συνολική αξία των εισαγωγών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2024 ανήλθε στο ποσό των 35,39 δις. ευρώ έναντι 34.49 δις ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ 2,6%.

Η δε συνολική αξία των εξαγωγών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2024 ανήλθε στο ποσό των 20.97 δισ. ευρώ έναντι 21.95 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2023, παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ 4,5%.

Το έλλειμμα λοιπόν του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 14,42 δισ. ευρώ έναντι 12,53 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 15,0%.

Τέλος, σε μηνιαία βάση το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά τον μήνα Μάιο παρουσίασε αύξηση 13,6%. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ