Κιρ Στάρμερ προς πρόεδρο του Ιράν: Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

by admin
2 views

O Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε με τον Πρόεδρο του Ιράν σε μία συντονισμένη διπλωματική προσπάθεια της Δύσης για την αποτροπή ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ.
Ο Σερ Κιρ Στάρμερ προέτρεψε το Ιράν να απόσχει από μία επίθεση ενώ προειδοποίησε για «σοβαρό κίνδυνο εσφαλμένου υπολογισμού», όπως ανακοίνωσε η Downing Street.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε: «(Ο Πρωθυπουργός) κάλεσε το Ιράν να απόσχει από μία επίθεση στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος δεν ήταν προς το συμφέρον κανενός.
Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιράν ήταν προς το συμφέρον και των δύο χωρών.
Ο Masoud Pezeshkian, ο οποίος είναι στην εξουσία για μόλις ένα μήνα, θεωρείται μεταρρυθμιστής, αλλά υποσχέθηκε να κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» για την αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη που σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.
«Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευση του για άμεση κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος από το Νούμερο 10.
«Ο Πρωθυπουργός έθεσε επίσης τις περιπτώσεις αλλοδαπών κρατουμένων στο Ιράν, προσθέτοντας ότι ήταν ζωτικής σημασίας να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα».
Το τηλεφώνημα ακολούθησε μια ημέρα συνομιλιών μεταξύ των δυτικών δυνάμεων, με κοινές δηλώσεις Βρετανών, Αμερικανών και Ευρωπαίων ηγετών να ζητούν αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή εν μέσω φόβων ότι το Ιράν μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ