Καταδικάζει την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν

by admin
1 views

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την πυραυλική επίθεση με ρουκέτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων στα προσαρτημένα από το Ισραήλ, Υψίπεδα του Γκολάν, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, χαρακτηρίζοντάς τη «φρικτή», ενώ επέμεινε ότι «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» υπό την κυβέρνησή του.

«Πιθανότατα ακούσατε ότι το Ισραήλ μόλις δέχθηκε επίθεση, πολύ σοβαρή επίθεση», είπε ο Νόναλντ Τραμπ στην αρχή των δηλώσεών του σε συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Νάσβιλ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους επικαλέστηκε τις πρώτες ενδείξεις από Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι οποίοι κατηγόρησαν για την επίθεση την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία πάντως απέρριψε την κατηγορία.

«Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Αυτό που έκαναν μόλις τώρα με αυτή την επίθεση είναι φρικτό», δήλωσε ο Τραμπ. «Πρέπει να σεβαστούν τη χώρα μας. Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ μαζί μας και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί», προσέθεσε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό που χρησιμοποιεί συχνά στην προεκλογική του εκστρατεία ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είχε συμβεί αν ήταν πρόεδρος.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα εδώ και σχεδόν 10 μήνες και υπάρχει φόβος για περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε επίσης την επίθεση, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: «Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στις οικογένειες εκείνων που έχασαν σήμερα τους αγαπημένους τους και προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν».

Με πληροφορίες από CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ