Καταδίκη υιού Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή: Θα πάει φυλακή;

by admin
1 views

Από τη στιγμή που το δικαστήριο του Ντέλαγουερ χθες έκρινε ένοχο τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του Αμερικανού προέδρου, για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών προκειμένου να αγοράσει ένα όπλο, πλέον ο πρωτότοκος υιός του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται αντιμέτωπος με κυρώσεις που περιλαμβάνoυν κάθειρξη μέχρι και 25 ετών, όμως οι ποινές για το πιο σοβαρό αδίκημα του Χάντερ, την παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, συνήθως είναι 15-21 μήνες, αν και οι περισσότεροι παραβάτες τιμωρούνται με μικρότερες ποινές.

Σε συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του υιού Μπάιντεν, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, David Weiss, τόνισε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. (AP Photo/Matt Slocum)

Από κει και πέρα, η υπεράσπιση του καταδικασθέντα σκοπεύει να επικαλεστεί μια σειρά από ελαφρυντικούς παράγοντες: ο Χάντερ δεν χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο για να διαπράξει κάποιο βίαιο έγκλημα, έχει λευκό ποινικό μητρώο και έχει συμμορφωθεί με τους όρους της προδικαστικής του αποφυλάκισης, συμπεριλαμβανομένου ενός μηνιαίου τεστ κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών. Όλοι αυτοί οι λόγοι συντείνουν στο ότι τελικά είναι πιθανό ο Χάντερ Μπάιντεν να μην φυλακιστεί, υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι.

Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή πότε θα ανακοινωθεί η ποινή για τον Χάντερ Μπάιντεν, όμως οι κατηγορούμενοι που κρίνονται ένοχοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ καταδικάζονται συνήθως εντός 120 ημερών από την ημέρα της καταδίκη τους, δηλαδή το αργότερο ένα μήνα περίπου πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η νομική ομάδα που έχει αναλάβει την υποστήριξη του Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο πελάτης της, προχωρώντας σε έφεση, όπου θα υποστηρίξει εκ νέου τα επιχειρήματα που απορρίφθηκαν πρωτόδικα: ότι δηλαδή ο νόμος για τα όπλα είναι αντισυνταγματικός μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 2022, η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα και ότι η συμφωνία που συνήψε το περασμένο έτος ο Χάντερ Μπάιντεν παραμένει σε ισχύ, παρά το γεγονός ότι την ακύρωσαν οι εισαγγελείς.

Τα νομικά προβλήματα του μεγαλύτερου γιού του Τζο Μπάιντεν δεν τελειώνουν όμως εδώ. Τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια νέα δίκη με την κατηγορία της παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας. Έχοντας ήδη καταδικαστεί μία φορά για φορολογικές παραβάσεις, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα αυστηρή ποινή αν κριθεί ξανά ένοχος.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ