Κατά 2,5% μειωμένος ο πληθυσμός των φυλακών Αγγλία και Ουαλία

by admin
1 views

Η μείωση του πληθυσμού των φυλακών στην Αγγλία και την Ουαλία κατά 2.188 άτομα, περίπου 2,5%, είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2012, σύμφωνα με ανάλυση της Guardian.

Το νέο πρόγραμμα πρόωρης αποφυλάκισης, που εφάρμοσε η κυβέρνηση, επιτρέπει στους καταδικασμένους για ελαφρότερα αδικήματα να αποφυλακίζονται μετά την έκτιση του 40% της ποινής τους, αντί του 50%.

Οι καταδικασμένοι για σοβαρά βίαια εγκλήματα και αδικήματα σεξουαλικής φύσης δεν είναι επιλέξιμοι, αν και όσοι εκτίουν ποινή για λιγότερο σοβαρά εγκλήματα μετά από βαρύτερες καταδίκες μπορούν να αποφυλακιστούν νωρίτερα.

Η καθυστέρηση της εφαρμογής του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση 1.700 ατόμων σε μία ημέρα, προκαλώντας πανηγυρισμούς από τους αποφυλακισθέντες, αλλά και αντιδράσεις από ομάδες υποστήριξης θυμάτων. Σύμφωνα με την ανάλυση, οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα πρόωρης αποφυλάκισης από τους άνδρες, με μείωση του γυναικείου πληθυσμού κατά 5,9% και του ανδρικού κατά 2,3%.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για την κρίση στις φυλακές, δηλώνοντας ότι η πρόωρη αποφυλάκιση ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί μεγαλύτερη κρίση. Ωστόσο, η Ένωση Προσωπικού Επιτήρησης (Napo) προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί “ωρολογιακή βόμβα” που μπορεί να απειλήσει τη δημόσια ασφάλεια.

Οι φυλακές πλησίαζαν στα όρια χωρητικότητας πριν η νέα κυβέρνηση αναλάβει την εξουσία, ενώ οι ταραχές του καλοκαιριού επιδείνωσαν την κατάσταση. Μέχρι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία είχε συλλάβει 1.380 άτομα σε σχέση με τις ταραχές και είχε απαγγείλει κατηγορίες σε 863 άτομα. Αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα από τις αρχές Αυγούστου που ο πληθυσμός των φυλακών δεν αυξήθηκε.

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ