Καραμπέτσος: «Κάναμε πολλά για το ανδρικό βόλεϊ, αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

by admin
1 views

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να βραβεύσει τον Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων για την κατάκτηση των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Κάτω 18 και Κάτω 21 ετών. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Γιώργος Μαντελίδης και ο Δημήτρης Νανόπουλος.

«Βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο μέρος για μία πολύ σημαντική εκδήλωση του ανδρικού επαγγελματικού βόλεϊ. Εχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Με αφορμή της ολοκλήρωσης της θητείας της παρούσας διοίκησης και ενόψει των εκλογών που έρχονται θέλω κατ΄αρχήν να πω πως θα είμαι υποψήφιος και με την ευκαιρία να κάνω επιγραμματικά έναν απολογισμό στο ανδρικό βόλεϊ», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε προχωρήσαμε σε συνεχόμενες συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και πλήρη συμμετοχή των αναπτυξιακών ηλικιών στα Βαλκανικά πρωταθλήματα. Σε αυτή την οκταετία οι ομάδες των παίδων και των εφήβων έχουν αγωνιστεί σε εννέα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μετά από χρόνια η Ελλάδα βγήκε μπροστά και ανέλαβε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στο ανδρικό βόλεϊ. Αποκορύφωμα ο όμιλος του Ευρωπαϊκού που έγινε στην Άρτα και το Βαλκανικό Κ16 που έγινε στο Μουζάκι. Συμμετείχαμε στο Ευρωβόλεϊ Κ18 στην Βουλγαρία».

«Για την Εθνική ανδρών από το 2019 επιστρέψαμε στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με συνεχόμενες παρουσίες το 2021, το 2023. Είμαστε κοντά και στο 2026 καθώς στον πρώτο γύρο των προκριματικών πήγαμε καλά και θεωρώ πως θα προκριθούμε πάλι».

«Όλα αυτά όμως δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε χωρίς τα χρήματα από την φορολόγηση του στοιχήματος και έχουμε βοηθηθεί υπερβολικά».

«Συνεχίζουμε το έργο μας και στην διαιτησία με αποκορύφωση τη συμμετοχή του Νώντα Γεροθόδωρου στη σάλα και του Χαράλαμπου Παπαδογούλα στο μπιτς βόλεϊ στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι».

«Eχουμε αναβαθμίσει τα εθνικά πρωταθλήματα, καθιερώσαμε την Pre League και στους άνδρες, κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές και έχουμε πολλές συμμετοχές νέων αγοριών. Όλα αυτά έγιναν σε μία οκταετία όπου αντιμετωπίζουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και πλέον έχουμε μειώσει το χρέος αρκετά. Είχαμε δύο χρόνια πανδημία αλλά και την ενεργειακή κρίση που είχαν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους μας, αγωνιστικά και οικονομικά».

«Στόχος ζωής για εμένα είναι να συμμετέχει η Εθνική ανδρών το 2027 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Το 2025 θα παίξουμε στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Έχουμε κάνει πολλά και θα κάνουμε περισσότερα για το ανδρικό βόλεϊ. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας τώρα που καταφέραμε να βγούμε από τις πολύ μεγάλες δυσκολίες».

«Καλή επιτυχία στην καινούργια σεζόν και υγεία σε όλους. Η ΕΣΑΠ έχει ετοιμάσει πολλές και ωραίες αναβαθμίσεις για το νέο πρωτάθλημα αλλά θα ευχηθώ του χρόνου να γίνει το πρωτάθλημα με 12 ομάδες».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ