Καπράλος: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα είναι εκπληκτικοί και θα δημιουργήσουν ωραίες μνήμες»

by admin
0 views

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος ολοκλήρωσε την ομιλία-χαιρετισμό την Τρίτη (11/6) σε εκδήλωση της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, άνοιξε την εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη (11/6) η Γαλλική Πρεσβεία και αφού ευχαρίστησε όλους και όλες που βοήθησαν στην επιτυχία της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και το ξεκίνημα του ταξιδιού της Φλόγας με το τρικάταρτο «Belem» από το λιμάνι του Πειραιά, μίλησε για τις ιδιαίτερες σχέσεις της χώρας της με την Ελλάδα και τόνισε πως στη συνομιλία της με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής “Παρίσι 2024” ο Τόνι Εστανγκέ, ανέφερε ότι «…χωρίς την συνδρομή της Ελλάδας δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία».

Στη συνέχεια ο Σπύρος Καπράλος, ευχαρίστησε με τη σειρά του, όλους που “ασχολήθηκαν” με την Ολυμπιακή Φλόγα και ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη η σχέση της Ελλάδας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή η ξεχωριστή στιγμή της αφής και του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας, είναι γνωστές επίσης οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία. Αυτή τη φορά σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πράγματα είναι ακόμα περισσότερο ξεχωριστά, γιατί οι Αγώνες επιστρέφουν στην Ευρώπη μετά από δώδεκα χρόνια (σ.σ: τελευταία φορά έγιναν στην ήπειρό μας στο Λονδίνο το 2012) και επίσης γιατί γίνονται στη Γαλλία, τη χώρα του Πιερ ντε Κουμπερτέν, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Βικέλα συνέβαλαν στην αναβίωση των Αγώνων», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

«Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε, μέσα στην Ελλάδα, από μέρη, σημεία και πόλεις που έχουν μεγάλη σύνδεση με την ιστορία. Τοποθεσίες που μας θύμισαν επίσης τις σχέσεις της χώρας μας με τη Γαλλία. Θέλω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου, όλους και όλες όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Σπύρος Καπράλος και συνέχισε:

«Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι ιδιαίτεροι επίσης, γιατί έχουν πολλά που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία. Η ισότητα στα δύο φύλα, ίδιος αριθμός γυναικών και ανδρών για πρώτη φορά, ο σεβασμός στο περιβάλλον, τα ιστορικά τοπόσημα του Παρισιού σημεία αναφοράς για τους Αγώνες, αλλά και το γεγονός ότι μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής θα έχουμε εκλογές στη Γαλλία. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν εκλογές στη χώρα που φιλοξενεί τους Αγώνες, τον μήνα της έναρξής τους».

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής Θανάσης Τσιβιλής, μίλησε -αμέσως μετά τον πρόεδρος της ΕΟΕ-, σημειώνοντας την βεβαιότητα για την επιτυχία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι: «Αυτοί οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα είναι ξεχωριστοί και είμαι σίγουρος ότι η παρακαταθήκη που θα αφήσουν θα είναι μοναδική», είπε -μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά.//

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ