Καντζούρης: «Πιστεύω πως θα παίξει με την Αυστραλία ο Καλάθης»

by admin
4 views

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει τους “boomers” στην τελευταία της ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά. Ο Νίκ Καλάθης δέχθηκε ένα χτύπημα στο παιχνίδι με την Ισπανία και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη για την αναμέτρηση της Παρασκευής, ωστόσο σε δηλώσεις του ο Ηλίας Καντζούρης τόνισε πως ο άσος της Μονακό θα δώσει το “παρών” για τον τελικό της Παρασκευής (02/08, 14:30, ΕΡΤ1)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Καλάθης δέχτηκε ένα χτύπημα στο παιχνίδι. Θα κάνουμε την αξιολόγηση τις επόμενες ώρες και θεωρούμε ότι ο Νικ θα είναι στη διάθεσή μας για τις επόμενες υποχρεώσεις μας. Σήμερα ήταν μια προπόνηση χωρίς επαφή, αλλά ήταν εδώ και έκανε κανονικά το πρόγραμμα»

Όσο για το τι έφταιξε στα δύο προηγούμενα ματς και τι πρέπει να αλλάξει η ελληνική ομάδα την Παρασκευή; «Κάναμε 3-4 ανατροπές στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, αλλά πρέπει να φροντίσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες. Απέναντι σε δύο εξαιρετικές ομάδες δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις ανατροπές. Αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας μας. Η Αυστραλία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που παίζει με μεγάλη ενέργεια, που έχει πάρα πολλές επιλογές στην επίθεση ενώ στην άμυνα παίζει με πάρα πολλές επαφές και προσπαθεί να σε βγάλει εκτός παιχνιδιού και εκτός επιθετικών στόχων. Θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί και να φροντίσουμε τα μικρά πράγματα. Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι στο κομμάτι της ενέργειας, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στο πώς θα εκτελέσουμε μπροστά ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το αμυντικό τρανζίσιον. Είναι μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα, με μεγάλα κορμιά σε όλες τις θέσεις και θα έλεγα ότι το παιχνίδι μακριά από την μπάλα είναι δυνατό τους στοιχείο. Δεν έχουν παίξει ως τώρα άμυνες ζώνης, περισσότερο έχουν παίξει man-to-man. Το θέμα είναι πώς θα εκτελέσουμε εμείς, μέχρι στιγμής δεν είχαμε πρόβλημα απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή άμυνας και πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα εκμεταλλευτούμε τα επιθετικά μας όπλα».//ΝΚ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ