Καλύτερη αλλά φλύαρη η Τότεναμ…

by admin
1 views

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από τις “αλεπούδες”, δημιούργησαν περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες, αλλά η Λέστερ στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς κατάφερε να σκοράρει και στο τέλος να πανηγυρίσει την κατάκτηση του ενός βαθμού.

Μονόλογος ήταν για «σπιρούνια» το πρώτο ημίχρονο, μιας και η Τότεναμ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι πιέζοντας τους γηπεδούχους από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Έχοντας την κατοχή της μπάλας η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου έψαχνε τον τρόπο να «πατήσει» την αντίπαλη περιοχή, αλλά η Λέστερ ήταν καλά οργανωμένη στο αμυντικό της παιχνίδι.

Η Τότεναμ απειλούσε με σουτ έξω από την περιοχή και ένα λεπτό πριν το ημίωρο, ο Μάντισον έβγαλε μια υπέροχη σέντρα στην καρδιά της περιοχής της Λέστερ και ο Πόρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το 0-1 οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού τους και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Βικάριο.

Το μόνο που ουσιαστικά κατάφεραν ήταν ένα άστοχο σουτ του Ντε Κόρντοβα- Ρέιντ, καθώς η Τότεναμ κατάφερνε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα με 1-0.

H Λέστερ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασδισμένη να ανατρέψει την σε βάρος της κατάσταση, πιέζοντας για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Μπορεί να μην δημιούργησε την μεγάλη φάση, αλλά μια στιγμή ήταν αρκετή για τον Τζέιμι Βάρντι. Ο 37χρονος επιθετικός, στην 12η σεζόν του με τις “αλεπούδες”, κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά στο 57‘, μετά από σέντρα του Φατάγου.

Μέχρι το 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές με τους Εντίντι και Βάρντι στο 67′ και το 70΄ αντίστοιχα, φτάνοντας κοντά σε ένα δεύτερο γκολ.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Μπεντακούρ, που αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, ο ρυθμός κόπηκε, αλλά ο Ποστέκογλου με τέσσερις μαζεμένες αλλαγές στο 78′ θέλησε να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα του.

Η Τότεναμ πίεσε, αλλά πιο κοντά στο γκολ έφτασε η Λέστερ με την κεφαλιά του Μακατίερ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 86‘.

Με την συμπλήρωση του 90λεπτου η Λέστερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της, όταν ο Βικάριο σταμάτησε την κεφαλιά Εντίντι.

Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ριτσάρλισον έκανε την δυνατή κεφαλιά, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και αυτή ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης, για το τελικό 1-1.

Λέστερ: Χέρμανσεν, Τζάστιν, Βέστεργκαρντ, Φάες, Κρίστιασεν, Ουίνγκς, Μπουονατόνε (79′ Σουμαρέ), Εντίντι, Ντε Κόρντοβα- Ρέιντ (85′ Μακατίερ), Φατάγου, Βάρντι (79′ Μαβιντίντι).

Τότεναμ: Βικάριο, Πόρο (90΄+ Σπενς), Ρομέρο, Βαν ντε Βεν, Ουντότζι, Σαρ (78′ Μπέρκβαλ), Μπεντακούρ (78′ λ.τ. Γκρέι), Μάντισον (78′ Κουλουσέβσκι), Τζόνσον (78′ Βέρνερ), Σον (90’+ Ριτσάρλισον).

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Premier League:

Παρασκευή 16 Αυγούστου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0

Σάββατο 17 Αυγούστου

Ίπσουιτς – Λίβερπουλ 0-2
Άρσεναλ – Γουλβς 2-0
Έβερτον – Μπράιτον 0-3
Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 1-0
Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ 1-1
Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 1-2

Κυριακή 18 Αυγούστου

Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας 2-1
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Λέστερ-Τότεναμ 1-1

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ