Κίνα: Πέντε νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στα νότια της χώρας

by admin
0 views

Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι αγνοούνται στην Κίνα την Τρίτη μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που πλήττουν περιοχές του νότου, την ώρα που ο βορράς «ψήνεται» από μερικές από τις υψηλότερες θερμοκρασίες φέτος.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά από πλημμύρα στην Τσανγκτζί, στη βορειοδυτική περιοχή Σιντζιάνγκ, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις και έφραξαν δρόμους.

Από κατολισθήσεις στο Μεϊζού, στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τη Δευτέρα σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, 15 αγνοούνταν και άλλοι 13 είχαν “παγιδευτεί” από νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Πλάνα από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειχναν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα κτίρια κοντά στο Μεϊζού, με κατοίκους να προσπαθούν να διασώσουν τα υπάρχοντά τους μέσα στους λασπωμένους, γεμάτους συντρίμμια δρόμους.
Άλλες εικόνες έδειξαν τμήματα αυτοκινητοδρόμου να παρασύρονται από κατολισθήσεις και διασώστες με πορτοκαλί σωσίβια να κατευθύνουν λέμβους μέσα από τα νερά των πλημμυρών για να προσεγγίσουν παγιδευμένους κατοίκους.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να «καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν σε καταστάσεις καταστροφών και να κάνουν καλή δουλειά στο έργο της ανακούφισης και της διάσωσης για την καταπολέμηση των πλημμυρών και της ξηρασίας».

Στη γειτονική επαρχία Φουτζιάν, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από «συνεχείς βροχοπτώσεις και πλημμύρες», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι πλημμύρες έπληξαν επίσης τις νότιες και κεντρικές επαρχίες Γκουανγκσί και Χουνάν.

Παράλληλα ο βορράς της Κίνας μαραζώνει κάτω από τον πιο ζεστό καιρό της χρονιάς.
Ο υδράργυρος αναμενόταν να εκτοξευθεί στους 39 βαθμούς Κελσίου στο Πεκίνο και στις γύρω περιοχές Τιαντζίν και Χεμπέι την Τρίτη, ανέφερε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Η Κίνα διανύει ένα καλοκαίρι ακραίων καιρικών συνθηκών, το οποίο οι επιστήμονες λένε ότι γίνεται πιο συχνό λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ