Κίνα – ΗΠΑ: Αντίθετο το Πεκίνο στην αύξηση των δασμών εισαγωγής σε κινεζικά προϊόντα

by admin
1 views

Απογοητευμένη η Κίνα και αντίθετη στην εφαρμογή του άρθρου 301 από τις ΗΠΑ για την αύξηση των δασμών εισαγωγής σε μερικά κινεζικά προϊόντα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, το Γραφείο της Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ Κάθριν Τάι ανακοίνωσε τις τελικές τροποποιήσεις αναφορικά με τη θεσμική αξιολόγηση των ενεργειών επιβολής δασμών κατά της Κίνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 301 του νόμου περί εμπορίου των ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες με την αμερικανική πλευρά, αναφορικά με την επιβολή δασμών από το άρθρο 301 τόνισε εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου.

  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) έχει ήδη αποφανθεί ότι οι δασμοί που επιβάλλονται από την εφαρμογή του παραπάνω άρθρου παραβιάζουν τους κανόνες του ΠΟΕ.
  • Ωστόσο, αντί να υλοποιεί διορθωτικές κινήσεις, η αμερικανική πλευρά αυξάνει περαιτέρω τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, προσθέτοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, παρατήρησε ο ίδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ