Κίεβο: Ο Άντονι Μπλίνκεν ασκεί πολιτική ακόμη και όταν “ροκάρει” με μια κιθάρα

by admin
0 views

Γνωστός λάτρης της κιθάρας και της ροκ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken έπαιξε το “Rockin’ in The Free World” του Neil Young σε ένα μπαρ στο Κίεβο το βράδυ της Τρίτης, ως φόρο τιμής στον αγώνα των Ουκρανών απέναντι στη ρωσική εισβολή , σημειώνει το AFP.

Σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα την Τρίτη, όπου συνέχισε να δείχνει την υποστήριξη των ΗΠΑ για την Ουκρανία στο πρόσωπο του «Ρώσου επιτιθέμενου», ο Antony Blinken τελείωσε μια κουραστική μέρα επίσημων συναντήσεων, μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας μια θρυλική μελωδία σε ένα υπόγειο μπαρ του Κιέβου, Barman Dictat.

Ξέρω ότι είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή. Οι στρατιώτες σας, οι πολίτες σας, ειδικά στα βορειοανατολικά, στο Χάρκοβο, υποφέρουν πολύ. Αλλά πρέπει να ξέρουν, πρέπει να ξέρετε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μαζί σας, ότι πολύς κόσμος είναι μαζί σας», είπε ο “κιθαρίστας” υπουργός, κρατώντας το ρυθμό.

«Αγωνίζονται όχι μόνο για μια ελεύθερη Ουκρανία, αλλά και για έναν ελεύθερο κόσμο, και ο ελεύθερος κόσμος είναι μαζί σας», πρόσθεσε ο Antony Blinken, συνοδεύοντας μια ομάδα μουσικών πανκ/τζαζ, 19.99.

Το Barman Dictat είναι ένα από τα πολλά υπόγεια μπαρ στο κέντρο του Κιέβου, κοντά στην κεντρική αρτηρία Kreşceatık, κοντά στη διάσημη πλατεία Maidan.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έφαγε πίτσα με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα σε μια πιτσαρία που ίδρυσε ένας βετεράνος του πολέμου με τη Ρωσία και στη συνέχεια έκανε μια βόλτα στην πλατεία Μαϊντάν πριν πάει σε ένα καφέ για να συνομιλήσει με ακτιβιστές κατά της διαφθοράς.

Η επίσκεψη του Antony Blinken έχει σκοπό να καθησυχάσει τη χώρα για τη στρατιωτική βοήθεια της Ουάσιγκτον και να μεταφέρει το μήνυμα ότι «η Ρωσία κοιτάζει πίσω, ενώ η Ουκρανία κοιτάζει μπροστά», σύμφωνα με ομιλία που δόθηκε στο Κίεβο την Τρίτη σε φοιτητές του πολυτεχνικού ινστιτούτου.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ