Κάν’ το όπως ο Ντουπλάντις! – www.ertsports.gr

by admin
1 views

Είναι λίγο οξύμωρο όλο αυτό, αλλά προσέξτε: οι στόχοι στον αθλητισμό έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την κορυφή. Όλοι εκεί κοιτάζουν. Άλλοι -σαν τον Ντουπλάντις- φτάνουν όλο και πιο ψηλά, άλλοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ακολουθήσουν και να γίνουν και οι ίδιοι κορυφαίοι.

Φτάνοντας στο ήρεμο και ηλιόλουστο Μάλμε, το απόγευμα της Δευτέρας 5/8, σκέφτηκα ότι η 10η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ανήκει στην Σουηδία για ένα και μόνο λόγο: Ντουπλάντις. Ήμουν βέβαιος ότι αυτός ο απίθανος 24χρονος, που γεννήθηκε στην Λουιζιάνα και όχι σε σκανδιναβικά εδάφη, θα κάνει (και) παγκόσμιο ρεκόρ. Οι στόχοι χαρίζουν το μεγαλύτερο κίνητρο στον αθλητισμό. Είτε πρόκειται για επί κοντώ στον στίβο, είτε για αγώνα ποδοσφαίρου στο λαμπερό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν (για να έρθουμε και στο θέμα μας) έχει μπροστά του έναν τεράστιο στόχο και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Η συμμετοχή στην League Phase (πρώην Φάση των Ομίλων) είναι ταυτόχρονα μια πρόκληση για έναν σύλλογο, που συμπληρώνει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας το 2026, αλλά και για μια πόλη που δεν έχει ζήσει ποτέ μέχρι σήμερα την αληθινή μαγεία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. 

Υπό την έννοια αυτή, η αναμέτρηση της Τρίτης 6/8 (20:00, ραδιοφωνική μετάδοση ΕΡΑ Σπορ) στο «Ελέντα Στάντιον» είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην σεζόν 2024-2025. Ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της πρωταθλήτριας Σουηδίας, που βρίσκεται ήδη στα μισά της… επόμενης χρονιάς σε εθνικό επίπεδο, θα αυξήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στα πλέι οφ του UCL, με πρόσθετο «όπλο» στην συνέχεια την ρεβάνς της Τούμπας.

Αν ο ΠΑΟΚ περάσει το εμπόδιο της Μάλμε, θα επιχειρήσει το μεγάλο άλμα (πάλι ο Ντουμπλάντις…) στα πλέι οφ της διοργάνωσης έχοντας αντίπαλο που δεν παραπέμπει σε φόβητρο. Σπάρτα Πράγας ή Στεάουα Βουκουρεστίου. 

Είναι αλήθεια πως οι συνθήκες φαντάζουν ιδανικές. Χρειάζεται προσπάθεια και μάλιστα μεγάλη. Όμως ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα στο όνειρο και από τους παίκτες του εξαρτώνται όλα. Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα.

Ο Λουτσέσκου, Νο1 προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιου είδους «ειδικές καταστάσεις». Θα παίξει και σήμερα για το αποτέλεσμα, όπως έκανε στα δυο παιχνίδια με τους Βόσνιους της Μπόρατς. Ξέρει καλά -και το είπε στην συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα- ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να παίξει πάνω από τα όριά του για τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έχοντας κοντά του, όπως σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης που αγωνίστηκε εδώ και δεκαετίες, τους πιστούς υποστηρικτές της ομάδας. 

Το ήρεμο Μάλμε θα «ζωντανέψει» για τα καλά από νωρίς το πρωί και αν η μέρα κλείσει καλά για τον ΠΑΟΚ, όλοι θα αδημονούν για το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα την άλλη Τρίτη (και… 13), ώστε τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ να γίνουν ακόμη πιο ορατά.  

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ