Κάμερα τεχνητής νοημοσύνης βοηθά τους γιατρούς να εντοπίσουν σοβαρές λοιμώξεις

by admin
0 views

Ερευνητές στη Σουηδία ανέπτυξαν μια μέθοδο που θα μπορούσε να επιταχύνει την αξιολόγηση της σοβαρότητας μιας λοίμωξης. Η σοβαρότητα μιας λοίμωξης αξιολογείται με βάση τα ζωτικά σημεία ενός ατόμου, τα οποία επί του παρόντος μετρώνται με τη χρήση διαφορετικών οργάνων.

Τώρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ ανέπτυξαν μια μέθοδο που συνδυάζει κάμερα, λογισμικό και τεχνητή νοημοσύνη, η οποία παρείχε παρόμοια αποτελέσματα με τα διάφορα όργανα μέτρησης, σαρώνοντας το πρόσωπο του ασθενούς για 30 δευτερόλεπτα. Όταν η μέθοδος δοκιμάστηκε σε περισσότερους από 200 ασθενείς οι οποίοι είχαν πιθανώς μολυνθεί με κορονοϊό, επιτάχυνε τόσο την εκτίμηση της σοβαρότητας όσο και τη διάγνωση της μόλυνσης.

Η τεχνολογία παρείχε δεδομένα σχετικά με τον καρδιακό ρυθμό, τον κορεσμό οξυγόνου, τον αναπνευστικό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση των ασθενών. Τα ευρήματα χαρακτηρίστηκαν πολλά υποσχόμενα, αλλά χρειάζονται περαιτέρω επικύρωση, δήλωσαν οι ερευνητές.

«Χάρη στη νέα μέθοδο, οι μετρήσεις είναι ταχύτερες, πιο βολικές για τον ασθενή, πιο εύκολες για τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και ενέχουν μικρότερο κίνδυνο εξάπλωσης λοιμώξεων μέσω του εξοπλισμού μέτρησης», εξήγησε ο Στεφάν Μάλμπεργκ, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Ιατρικής της Ακαδημίας Sahlgrenska του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.

«Αυτού του είδους η έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης» σημείωσε.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε εδώ.

ΠΗΓΗ: Medicalxpress

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ