Ι. Τριανταφυλλίδης στο Πρώτο για την ταινία «Υπάρχω»: Ο Καζαντζίδης ήταν ένα εθνικό σύμβολο-Ο Χρήστος Μάστορας είναι η έκπληξη γενικά-Με έχει εντυπωσιάσει (audio)

by admin
3 views

Με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας Στέλιος Καζαντζίδης «Υπάρχω» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, με τον Χρήστο Μάστορα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και Μ’ Εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, ο κριτικός κινηματογράφου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ιάσων Τριανταφυλλίδης.

Όπως και δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, «Θέλω να σας πω ότι το να κάνεις μια βιογραφική ταινία είναι κάτι πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο απολύτως μυθικό σαν τον Καζαντζίδη. Διότι, ο Καζαντζίδης είχε μια τόσο μυθική καριέρα και μια τόσο δοκιμασμένη ζωή. Και το θέμα είναι ποιος θα παίξει αυτό τον άνθρωπο (…). Ήταν ένα εθνικό σύμβολο. Νομίζω ότι ο Καζαντζίδης μαζί με τη Βέμπο και την Αλίκη ήταν τα τρία μοναδικά εθνικά σύμβολα που έβγαλε τόσους αιώνες αυτή η χώρα».

Εν συνεχεία, δεν παρέλειψε να αναφέρει το εξής στον Φώτη Παπούλια «Όταν άκουσα ότι θα σκηνοθετήσει την ταινία ο Τσεμπερόπουλος χάρηκα διότι ξέρει να σκηνοθετεί, δεν πειραματίζεται, δεν κάνει τρέλες. Ξέρει να σκηνοθετεί ηθοποιούς και ξέρει να διηγείται ιστορίες. Και νομίζω ότι όταν το άκουσε ήταν σίγουρος γι’ αυτό. Από την άλλη, δεν γυρίζεις μια ταινία για τον Καζαντζίδη, αν έχεις κάποιον που να μπορεί να σηκώσει το βάρος του ονόματός του, του ανθρώπου, της καριέρας, της ιστορίας, του μύθου και όλα αυτά (…)».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας-ο οποίος και θα ενσαρκώσει αυτόν τον σπουδαίο ερμηνευτή, τη ζωή και την καριέρα του-αποτελεί την έκπληξη της ταινίας, ο κ. Ιάσων Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Για εμένα ο Χρήστος Μάστορας, τα τελευταία χρόνια είναι η έκπληξη γενικά. Με έχει εντυπωσιάσει το πώς ένας άνθρωπος ξεκινάει από ένα συγκρότημα πολύ καλά και ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά τα σκαλοπάτια της καλλιτεχνικής οδού. Είναι απίστευτο. Ακόμα και το ότι έπαιξε και σε διαφήμιση με τον Διονύση Σαββόπουλο αυτό για μένα ήταν μια καλλιτεχνική αποδοχή, άνευ προηγουμένου. Η Χάρις Αλεξίου μου είχε πει για τον Χρήστο Μάστορα καταπληκτικά πράγματα, για το ήθος και τα ταλέντα του, για το πως είναι σαν άνθρωπος (…). Είδα να γίνεται και μια σκηνή, είδα τη ματιά του την ώρα που περπατούσε μες στο βαγόνι (…). Ήταν μια ματιά τόσο βαθιά και τόσο απεγνωσμένη. Διότι, ο Καζαντζίδης ήταν ένα τεράστιο ταλέντο αλλά και μια πολύ παράξενη προσωπικότητα. Σχεδόν αγοραφοβική. Δηλαδή, είναι απίστευτο το να έχεις τα πόδια στην Ελλάδα και να φοβάσαι τον κόσμο».

Όλη η συνέντευξη του κ. Τριανταφυλλίδη ακολουθεί παρακάτω:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ