Ιταλικός Τύπος για γαλλικές Εκλογές: Διάφορες αντιδράσεις και αναφορά στην ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη»

by admin
13 views

O Ιταλικός Τύπος μετέδωσε πριν από λίγο πως ο Jean-Paul Garraud, μιλώντας εκ μέρους του Jordan Bardella σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε, για τις σχέσεις του RΝ με την Τζόρτζια Μελόνι πως «υπάρχουν εθνικές εκτιμήσεις που πρέπει να γίνουν σε καθεμία από τις δύο χώρες. Η ομάδα δεν είναι ένα μονοπώλιο, αλλά υπάρχουν αποχρώσεις σε διάφορους τομείς, επειδή είμαστε μέρος μιας κυρίαρχης ομάδας, σεβόμαστε την κυριαρχία κάθε κράτους. Aυτό δεν σημαίνει ότι κόβονται γέφυρες, τα πράγματα εξελίσσονται και εξελίσσονται με κοινή λογική». 

Ανταπόκριση Ιταλία: Κριστιάν Μαυρής

Παράλληλα υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις και η Corriere della Sera χαρακτηριστικά αναφέρει «Το μαύρο κύμα έχει ανακοπεί, υπάρχει μια πλειοψηφία που δεν είναι ακροδεξιά και αυτό το μήνυμα μπορεί να μεταφερθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Η μεγάλη συμμετοχή του γαλλικού λαού επιβραβεύει τη λαϊκή και προοδευτική πρόταση εκείνων που ποτέ δεν είχαν αμφιβολίες για την ειρήνη, την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την προστασία των πιο ευάλωτων. Ένα μήνυμα δημοκρατικής κίνησης που σήμερα μιλάει σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε, ηγέτης του M5S.

«Πανηγυρισμός στους δρόμους των κομμουνιστών και των κοινωνικών κέντρων, των φιλοϊσλαμιστών και των αντισημιτών, χούλιγκανς που επιτίθενται με πέτρες στην Αστυνομία σε πολλές πόλεις, χάος στο Κοινοβούλιο. Αυτή είναι η πρώτη νύχτα μετά τις εκλογές στη Γαλλία, με το «όλοι εναντίον της Λεπέν» να συσσωρεύεται από τον Μακρόν που κερδίζει τις εκλογές αλλά δεν έχει τους αριθμούς για να κυβερνήσει.

Και στη Βουλή στο Παρίσι θα μπουν 143 βουλευτές του RN, ποτέ στην ιστορία δεν ήταν τόσοι πολλοί, με αύξηση των ψήφων από 33% σε 37% μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, παραμένοντας το κόμμα με την ευρύτερη ψήφο, μέσα στη σιωπή των ΜΜΕ.

Το «όλοι εναντίον ενός» μείωσε τον αριθμό των εδρών, αλλά όχι τη συναίνεση για @MLP_officiel και @J_Bardella στους οποίους στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά.

Εντωμεταξύ, σήμερα, μετά από πολλή δουλειά, γεννιέται η μεγάλη ομάδα των Πατριωτών με τη Λέγκα στις Βρυξέλλες, η οποία θα είναι καθοριστική για την αλλαγή του μέλλοντος αυτής της Ευρώπης», σημείωσε ο Matteo Salvini.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ