Ιταλία: Σάλος με το «φροτσιάτζινε» του Πάπα για τους ομοφυλόφιλους

by admin
1 views

Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε βαριά έκφραση για να χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους κατά τη διάρκεια συνέλευσης. Όπως μεταδίδουν πρώτα ο ιστότοπος Dagospia και στη συνέχεια η La Repubblica, ο Πάπας φαίνεται να είπε, χωρίς δισταγμό, πως οι ομοφυλόφιλοι υποψήφιοι δεν πρέπει να γίνουν δεκτοί, και μάλιστα πρόσθεσε, αστειευόμενος, πως ήδη υπάρχει πάρα πολύ «φροτσιάτζινε»’ στα ιταλικά σεμινάρια, χρησιμοποιώντας έτσι μια βαριά και προσβλητική Ιταλική έκφραση για να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Το γεγονός φαίνεται να έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της εαρινής συνέλευσης με τη Διάσκεψη των Ιταλών Επισκόπων, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, και όπου κάποια στιγμή οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για το αν πρέπει ή όχι να γίνονται δεκτοί οι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι υποψήφιοι για το σεμινάριο εντός της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο βαρύς χαρακτηρισμός φαίνεται να μην ήταν ο μόνος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, και μάλιστα προκάλεσε αμηχανία ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Μεταξύ ειρωνείας και ποικίλων πικρών σχολίων στο διαδίκτυο, εκκρεμεί η τοποθέτηση της Αγίας Έδρας επί του σχολίου του Πάπα Φραγκίσκου.

Επίσης, ένα άλλο σκέλος που συζητείται είναι πως ο 87χρονος Πάπας Φραγκίσκος συχνά δεν ακολουθεί πιστά το κείμενο των ομιλιών του, και προβαίνει σε αυθόρμητες εκφράσεις στα Ιταλικά, που δεν είναι και η μητρική του γλώσσα. Όπως όταν μίλησε σε μοναχές αποκαλώντας τις “γεροντοκόρες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ