Ιταλία: Πρόταση της Λέγκα για ακύρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών για την εγγραφή τους στα σχολεία

by admin
6 views

Ο κυβερνητικό κόμμα της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι κατέθεσε τροπολογία στην οποία ζητά την ακύρωση της εμβολιαστικής υποχρέωσης που ισχύει από το 2017 για τα παιδιά και τους νέους ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν στα σχολεία. Το μεταδίδει ο Ιταλικός Τύπος, σύμφωνα με το οποίο η πρόταση έρχεται με την υπογραφή του γερουσιαστή Κλάουντιο Μπόργκι, γνωστός για τις αντιεμβολιαστικές του τοποθετήσεις. 

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με την πρόταση τα εμβόλια κατά νόσων όπως ερυθρά, ιλαρά, ανεμοβλογιά και παρωτίτιδα θα συνιστώνται μόνο και δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικά. 

Όπως υπενθυμίζει η Ιταλική La Repubblica, “τα υποχρεωτικά παιδικά εμβόλια είναι αυτά κατά της πολιομυελίτιδας, της διφθερίτιδας, του τετάνου, της ηπατίτιδας Β, του κοκκύτη, του αιμόφιλου γρίπης τύπου Β, της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας και της ανεμοβλογιάς”.

Ο γερουσιαστής Μπόργκι υπερασπίζεται την πρόταση τονίζοντας πως “ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποδίδει και δημιουργεί μόνο θυμό” και προσθέτοντας πως ο νόμος για τα υποχρεωτικά παιδικά εμβόλια – γνωστός ως νόμος Λορεντσίν, όπως η Υπουργός Υγείας του 2017 – “ήταν ένα πείραμα και δεν νομίζω ότι απέδωσε αποτελέσματα”. Πρόσθεσε πως “δεν παίζεις με το να αναγκάζεις τους ανθρώπους, ιδίως τα παιδιά, να έχουν θεραπείες υγείας με νόμο, θέτοντας όρους πρόσβασης στο σχολείο. Δεν πείθεις αυτούς που είναι αντίθετοι, με τον εξαναγκασμό ζητάς μόνο θυμό, απόρριψη, βία και διακρίσεις”.

Άμεση η αντίδραση της τέως Υπ. Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν. “Τέτοιες προτάσεις δεν έχουν τίποτα το επιστημονικό” τόνισε η Λορεντσίν. “Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ‘χαϊδεύουν τα αυτιά’ των αντιεμβολιαστών και να υπονομεύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ του πολίτη και του γιατρού. Και αυτό είναι το πρόβλημα” και πρόσθεσε πως “για τους επιδημιολόγους, δεν είναι ώρα να γυρίσουμε στο παρελθόν. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός λειτούργησε και λειτουργεί”.

Πολύ δυνατές οι αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, και μέχρι στιγμής η θέση δεν βρίσκει καμία βοήθεια μεταξύ των κυβερνητικών συμμάχων. Όπως τονίζει η La Repubblica, ο Μαουρίτσιο Λούπι, ηγέτης του μικρού κόμματος Noi Moderati του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε πως “η διακοπή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών είναι επιστημονική ανοησία που θα είχε επικίνδυνες συνέπειες και δεν εντάσσεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην προστασία των ανηλίκων και των πιο ευάλωτων, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα”.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, που σε σημείωμα τονίζει πως “ένα πράγμα είναι σίγουρο: ήμασταν πάντα υπέρ της επιστήμης και των εμβολίων, δεν αλλάζουμε γνώμη. Έτσι, ως συνήθως, θα δούμε τις μελέτες, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ