Ιταλία: Δημοσιογράφοι της RΑΙ έκαναν ρεπορτάζ στη ρωσική πόλη Σούτζα – Ενδεχόμενο να διωχθούν για παράνομη διέλευση κρατικών συνόρων

by admin
1 views

Χθες το Ιταλικό κρατικό δίκτυο RAI έδειξε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ στο οποίο οι δημοσιογράφοι Stefania Battistini και Simone Traini βρίσκονταν στην πόλη Sudzha μαζί με τις Ουκρανικές δυνάμεις που εισχώρησαν στα Ρωσικά εδάφη του Κούρσκ. 

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως μεταδίδει το Rainews, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο δημοσιογράφοι κινδυνεύουν με δίωξη για «παράνομη διέλευση των κρατικών συνόρων» της Ρωσίας, και “πρόθεση του Κρεμλίνου είναι να κινηθεί ποινική διαδικασία κατά των Ιταλών δημοσιογράφων”.

Το Ιταλικός ΥπΕξ δήλωσε στo LaPresse πως οι δύο δημοσιογράφοι “βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από τις ρωσικές αρχές στην είδηση του κινδύνου να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον τους” και πρόσθεσε πως “η ιταλική πρεσβεία στη Ρωσία, σε στενή σύνδεση με τη Farnesina (Ιταλικό ΥπΕξ), διενεργεί τους κατάλληλους ελέγχους”.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών “δεν σχολιάζει τις φήμες του Τύπου για πιθανή ποινική δίωξη κατά των Ιταλών δημοσιογράφων της RAI”, γράφει το Rainews. 
Διερωτώμενη σχετικά με το θέμα από Ιταλούς δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ζήτησε να επικοινωνήσουν με το ρωσικό ΥπΕσ. «Καλούμε, ωστόσο, για άλλη μια φορά τους ξένους ανταποκριτές να δώσουν προσοχή στην ανάγκη σεβασμού των κανόνων παραμονής στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα στον Τύπο, όπως μεταδίδει το Rainews.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ