Ισραηλινός στρατηγός: Κάναμε λάθος όταν δεν επιτεθήκαμε στον Λίβανο από την πρώτη στιγμή

by admin
1 views

Χτες Κυριακή, η εφημερίδα Yedioth Ahronoth επικαλέστηκε έναν ανώτερο Ισραηλινό στρατηγό που είπε: «Κάναμε λάθος όταν δεν επιτεθήκαμε στο λιβανικό κράτος από την πρώτη στιγμή και επικεντρωθήκαμε μόνο στη Χεζμπολάχ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ισραηλινός στρατός λέει ότι «σε περίπτωση πολέμου με τον Λίβανο, θα είναι δύσκολο στο Ισραήλ, αλλά στη Βηρυτό θα είναι εκατό φορές πιο δύσκολο».

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε την Παρασκευή ότι εάν το Ισραήλ ξεκινήσει μια «ολοκληρωτική στρατιωτική επίθεση» κατά του Λιβάνου, «θα ξεσπάσει πόλεμος εξόντωσης».

Η ιρανική αποστολή πρόσθεσε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι σε μια τέτοια περίπτωση «όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους συμμετοχής του άξονα αντίστασης, θα είναι στο τραπέζι».

Από τότε που το κίνημα της Χαμάς ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ, με την υποστήριξη του Ιράν και του Ισραήλ, ανταλλάσσει βομβαρδισμούς στα νότια σύνορα του Λιβάνου σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, με αυξανόμενους φόβους για το ξέσπασμα ενός ευρείας κλίμακας πολέμου που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια περιφερειακή σύγκρουση.

Η βία που συνεχίστηκε για περισσότερους από οκτώ μήνες μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 482 ανθρώπων στο Λίβανο, η πλειονότητα των οποίων είναι μαχητές της Χεζμπολάχ και 94 πολίτες, σύμφωνα με καταμέτρηση που ετοίμασε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά του Ισραήλ, τουλάχιστον 15 στρατιώτες και 11 πολίτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ