Ισραηλινά ΜΜΕ: Το Κατάρ «πλησίασε κάποια στιγμή» στην επιβολή κυρώσεων στη Χαμάς

by admin
7 views

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν το Ισραήλ ότι το Κατάρ ήταν κοντά στην επιβολή κυρώσεων στη Χαμάς για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ισραηλινής Ραδιοφωνικής Αρχή, η Ουάσιγκτον έστειλε στο Τελ Αβίβ ένα μήνυμα ότι το Κατάρ ήταν κοντά στην επιβολή κυρώσεων στη Χαμάς εάν το κίνημα δεν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι για την πιθανότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων “σύντομα” εάν το Κατάρ καταφέρει να ασκήσει πίεση στη Χαμάς.

Το CNN επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο σσύμφωνα με τον οποίο «το Κατάρ απείλησε στην πραγματικότητα τους ηγέτες της Χαμάς με απέλαση από το έδαφός του εάν το κίνημα απορρίψει τη συμφωνία εκεχειρίας».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε: «Η Ουάσιγκτον προέτρεψε το Κατάρ να ανακοινώσει ότι θα εκδιώξει τους ηγέτες της Χαμάς εάν το κίνημα δεν αποδεχτεί τη συμφωνία».

Τότε, το Ισραηλινό Channel 12 είπε ότι αξιωματούχοι του Κατάρ επέκριναν τη Χαμάς σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη συμπεριφορά του κινήματος.

Mετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ