Ισραήλ: 73χρονος επιχειρηματίας ο άνδρας που κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να δολοφονήσει τον Νετανιάχου

by admin
1 views

Ένας Εβραίος Ισραηλινός πολίτης συνελήφθη τον περασμένο μήνα, αφού φέρεται να είχε στρατολογηθεί από το Ιράν για να προωθήσει σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, του υπουργού Άμυνας ή του επικεφαλής της Σιν Μπετ, ανακοίνωσαν οι αρχές την Πέμπτη.

Η Σιν Μπετ και η ισραηλινή αστυνομία ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση ότι ο ύποπτος μπήκε λαθραία στο Ιράν δύο φορές και έλαβε πληρωμή για να εκτελεί αποστολές για λογαριασμό της Τεχεράνης.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάζεται ως ο 73χρονος Μότι Μαμάν από τη νότια πόλη Άσκελον, παραπέμφθηκε σε δίκη την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Σιν Μπετ και της αστυνομίας, ο Mαμάν είναι επιχειρηματίας που ζούσε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Τουρκία, όπου είχε επιχειρηματικές και κοινωνικές σχέσεις με Τούρκους και Ιρανούς υπηκόους.

Η Σιν Μπετ δήλωσε ότι τα σχέδια δολοφονίας θεωρήθηκαν από τους Ιρανούς αξιωματούχους ως εκδίκηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη τον Ιούλιο, η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Μαμάν ζήτησε 1 εκατομμύριο δολάρια προκαταβολικά πριν εκτελέσει οποιαδήποτε από τις εργασίες.

Όπως ανέφερε το Κανάλι 12 ο Μαμάν είπε στις αρχές: «Είναι καλό που με συλλάβατε, δεν ξέρω πού θα μπορούσε να είχε πάει».

Πηγή με γνώση των λεπτομερειών της έρευνας δήλωσε στο δίκτυο ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης, ο ύποπτος δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Ο δικηγόρος του Μαμάν δήλωσε ότι ο πελάτης του είχε λάθος κρίση και ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές στο πλαίσιο της έρευνας.

«Δεν έχουμε δει ακόμη το ερευνητικό υλικό, οπότε σε αυτό το στάδιο είναι δύσκολο να υπεισέλθουμε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης», είπε ακόμα ο δικηγόρος.

Πηγές: Times of Israel, ΕΡΤΝews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ