Ισραήλ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε γυναίκα στη Χολόν – Σε ύψιστη επιφυλακή οι δομές ασφαλείας

by admin
2 views

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα και τραυμάτισε τρεις ακόμα ανθρώπους στο κεντρικό Ισραήλ σήμερα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές. Η επίθεση έγινε στην πόλη Χολόν, έξω από το Τελ Αβίβ.

«Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούν εκτεταμένες έρευνες με ελικόπτερο και άλλα μέσα», ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης δέχθηκε πυρά και «εξουδετερώθηκε», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Προετοιμασμένο το Ισραήλ ακόμα και για τα πιο ακραία σενάρια

Η Κυριακή είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας στο Ισραήλ, η χώρα επιστρέφει σε κανονικούς -ει δυνατόν- ρυθμούς στην καθημερινότητά της με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ανταπόκριση: Κωστής Κωνσταντίνου

Οι ένοπλες δυνάμεις αλλά και όλες οι δομές ασφάλειας βρίσκονται πάντως σε ύψιστη επιφυλακή, έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες αλλά και οι προγραμματισμένες μετακινήσεις όλων των ενστόλων, ενώ εξετάζονται συνεχώς νέα σενάρια, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του όποιου ενδεχομένου αλλά και για την αύξηση των δυνατοτήτων του στρατού κυρίως.

Για το σκοπό αυτό, αναφέρουν πρωινά δημοσιεύματα, υπάρχει ένα τρίτο επίπεδο άμυνας της χώρας το οποίο αφορά τη συνεχή επικοινωνία με ξένες δυνάμεις, οι οποίες βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση όπως η Κεντρική Διοίκησης του αμερικανικού στρατού αλλά και οι αντίστοιχες της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου – η δομή υπεύθυνη για την πολιτική άμυνα – έδωσε οδηγίες σε όλες τις τοπικές Αρχές για άνοιγμα των καταφυγίων και ενεργοποίηση σε κατάσταση επιφυλακής όλων των μονάδων αστικής επίθεσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να αδειάσουν τα αποθέματα επικίνδυνων υλικών περιλαμβανομένων δεξαμενών αμμωνίας στον κόλπο της Χάιφα και όλα τα εργοστάσια τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Λίβανο.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν λάβει την εντολή να λειτουργήσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λειτουργούν όμως σε επιφυλακή με ειδικά πρωτόκολλα, περιλαμβανομένων και των σεναρίων μεταφοράς των ασθενών εάν παραστεί ανάγκη, στους υπόγειους χώρους στάθμευσης. Στο Ιατρικό Κέντρο Barzilai, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είχε πληγεί στις 7/10 οι περισσότεροι θάλαμοι μεταφέρθηκαν ήδη σε προστατευμένους υπόγειους ορόφους – και τώρα, μέσα σε λίγες ώρες, προετοιμάστηκαν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία για υπόγεια νοσηλεία, ορισμένα σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Φόβοι λόγω οργανωμένου εγκλήματος

Αξιωματούχοι ασφαλείας προειδοποίησαν τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι τρομοκρατικές ομάδες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εγκληματικές οργανώσεις της αραβικής κοινότητας του Ισραήλ προκειμένου να πραγματοποιήσουν εθνικιστικές επιθέσεις στο εβραϊκό κράτος, προβάλλοντας τη διάδοση των παράνομων όπλων ως απτή απειλή για την εθνική ασφάλεια, αναφέρει η εφημερίδα Haaretz.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τρομοκρατικές ομάδες από το εξωτερικό έχουν ήδη επιχειρήσει να κατευθύνουν τέτοιες επιθέσεις, συχνά χωρίς οι τοπικές εγκληματικές ομάδες να γνωρίζουν ότι ενεργούν για λογαριασμό των τρομοκρατών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας που ενημέρωσαν τους υπουργούς υπογράμμισαν τη συνεχιζόμενη αποτυχία να χαλιναγωγήσουν ένα πρωτοφανές κύμα βίαιου εγκλήματος στην αραβική κοινότητα, σε συνδυασμό με την πολεμική διάδοση και την αυξανόμενη διαθεσιμότητα παράνομων όπλων στην κοινότητα.

Τι γίνεται με τις πτήσεις – Ο ρόλος της Ελλάδας

Σημαντικό πρόβλημα παραμένει ο αποκλεισμός χιλιάδων Ισραηλινών στο εξωτερικό. Οι ξένες εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ άλλες πάλι, όπως η Air France συνεχίζουν να πετούν κανονικά ενώ ενδιαφέρον είναι και το ότι αερογραμμές του Κόλπου, όπως η Emirates και FlyDubai αλλά και όλες οι πτήσεις από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Ασία γενικά από τον Καύκασο, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούνται κανονικά.

Οι Αρχές επαναλαμβάνουν τη σύσταση προς όσους βρίσκονται στη Δύση να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίες και πάλι λειτουργούν ως γέφυρα προς το Ισραήλ με πρόσθετες πτήσεις, συνήθως με καθυστερήσεις αλλά πραγματοποιούνται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ