Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε πολλαπλούς στόχους στον Λίβανο

by admin
1 views

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό έπληξαν πολλαπλούς στόχους στον νότιο Λίβανο στη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε σήμερα (19/9) ο ισραηλινός στρατός, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων μετά τη μαζική επίθεση σε συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ αυτήν την εβδομάδα.

Ο στρατός ανέφερε ότι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ στις κοινότητες Σιχίν, Ταγίμπε, Μπλίντα, Μέις ελ Τζάμπαλ, Αϊταρούν και Κφαρκέλα στον νότιο Λίβανο, καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Χιάμ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν από αντιαρματικά πυραυλικά πυρά που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο όμως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Τα πιο πρόσφατα ισραηλινά πλήγματα σημειώνονται σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με μια κλιμάκωση στη σύγκρουση στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, όπου ισραηλινές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά με την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ εδώ και μήνες.

Χθες, Τετάρτη, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 20 βλήματα εναντίον του Ισραήλ, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, ανέφερε ο στρατός.

Περίπου δέκα πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στην περιοχή του Όρους Ερμών στην περιοχή των κατεχόμενων από το Ισραήλ υψωμάτων Γκολάν, όπου το Ισραήλ διαθέτει κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις επιτήρησης, κατασκοπείας και αντιαεροπορικής άμυνας.

Αυτήν την εβδομάδα, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από μια σύνθετη επιχείρηση που έθεσε στο στόχαστρο συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν μέλη της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει απευθείας τις επιθέσεις, με πολλές πηγές ασφαλείας να έχουν πει ότι πραγματοποιήθηκαν από την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ