Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ πιέζει τον Νετανιάχου να δώσει τις λεπτομέρειες για την συμφωνία εκεχειρίας

by admin
0 views

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben Gvir δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι το ακροδεξιό κόμμα του, το Jewish Power Party, θα «εμποδίσει» τον κυβερνώντα συνασπισμό έως ότου ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αποκαλύψει τις λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και των νέων προσπαθειών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

Το κόμμα ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει με την κυβέρνηση συνασπισμού έως ότου ο Νετανιάχου κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες της αναμενόμενης εκεχειρίας στη Γάζα. Δήλωσε ότι «θα ψηφίσει σύμφωνα με αυτό που υπαγορεύει το συμφέρον της χώρας».

Ο Ben Gvir ανέφερε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα «X»: «Όσο ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να αποκρύπτει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η εβραϊκή εξουσία θα εμποδίζει την κυβέρνηση συνασπισμού».

Ο συνασπισμός του Νετανιάχου εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία στην Κνεσέτ, αλλά η δημοσίευση του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας υπογραμμίζει τις βαθιές διαιρέσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ εν καιρώ πολέμου.

Ο Μπεν Γκβίρ και άλλοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές έχουν υπογραμμίσει στο παρελθόν ότι δεν θα συμφωνήσουν σε μια συμφωνία με τη Χαμάς που τερματίζει τον πόλεμο στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο πολλών σταδίων για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, λέγοντας ότι θα ξεκινήσει με μια φάση 6 εβδομάδων που θα μάρτυρα την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από όλες τις κατοικημένες περιοχές της Γάζας. Λωρίδα της Γάζας και μια πρώτη ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων.

Στη συνέχεια θα γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, με την εκεχειρία να συνεχίζεται όσο συνεχίζονται οι συνομιλίες, θεωρώντας ότι «έχει έρθει η ώρα να τελειώσει αυτός ο πόλεμος».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ