Ισραήλ: «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» με εντάσεις, επεισόδια και τραυματισμούς δημοσιογράφων

by admin
1 views

Eκδηλώσεις για την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» πραγματοποιούνται στο Ισραήλ και η κατάσταση με τους ακραίους εποίκους είναι έκρυθμη. Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στην παλιά πόλη. Σημειώθηκαν εντάσεις και επεισόδια, ενώ έγιναν επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Τουλάχιστον δύο είναι οι τραυματίες.

Ισραήλ: «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» με εντάσεις, επεισόδια και τραυματισμούς δημοσιογράφων

Σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια μέρα γίνονται επεισόδια στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς είναι η επέτειος της κατάληψής της στον πόλεμο του 1967. Και φέτος λοιπόν, ακραίοι έποικοι γιορτάζουν την ημέρα αυτή διαδηλώνοντας στις γειτονιές των Αράβων.

Φωνάζουν συνθήματα «Θάνατος στους Άραβες», ενώ έγιναν επεισόδια στους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης, στη διάρκεια των οποίων χτύπησαν τουλάχιστον δύο δημοσιογράφους.
Ο ένας ήταν της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ και ο άλλος Παλαιστίνιος, ενώ είχαν επιτεθεί και στα καταστήματα των Παλαιστινίων. Oι εκδηλώσεις είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν γίνει διάφορες συλλήψεις μέχρι αυτή την ώρα και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ισραήλ: «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» με εντάσεις, επεισόδια και τραυματισμούς δημοσιογράφωνΙσραήλ: «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» με εντάσεις, επεισόδια και τραυματισμούς δημοσιογράφων

Νωρίτερα πάντως, για να πούμε και την άλλη πλευρά, υπήρχαν εκεί και οι Ισραηλινοί ακτιβιστές υπέρ της ειρήνης, οι οποίοι είχαν μοιράσει λουλούδια στους Παλαιστίνιους που βρίσκονταν εκεί. Ένα από τα αγκάθια στο πρόβλημα Ισραηλινών Παλαιστινίων, είναι το θέμα των παράνομων εποικισμών.

Επιμέλεια: Παντελής Γκόνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ