Ισραήλ-Δημοσκόπηση: Το 40% υποστηρίζει την ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία- Σε έδρες προηγείται η αντιπολίτευση

by admin
0 views

Δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ από το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ έδειξε ότι το 40% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ισραηλινή πρόταση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, ενώ το 27% είναι αντίθετο.
Στη συνέχεια της έρευνας, το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η συναλλαγή, εάν προχωρήσει, θα οδηγήσει στο τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το 34% είναι της άποψης ότι, ακόμη και αν υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός θα επιστρέψει στο πεδίο της μάχης

Μια ερώτηση αναφερόταν επίσης στις μάχες στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν αναγκαίο να ενταθούν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ. Μια ενδιαφέρουσα κατάσταση αναδείχθηκε από την κατανομή των εντολών μεταξύ διαφορετικών πολιτικών σχηματισμών, εάν οι εκλογές πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, παρά την πτώση των επιδόσεων, το κόμμα του υπουργού Beni Gantz -το Κρατικό Στρατόπεδο- συνεχίζει να προηγείται υπέρ του κοινού με 27 έδρες, έναντι 21 για το κόμμα Likud του πρωθυπουργού Νετανιάχου, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yair Lapid και το κόμμα του Yesh Atid , το «There is a Future», βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14 εντολές.

Το πιο θεαματικό άλμα πέτυχε στην πρόσφατη δημοσκόπηση το κόμμα του Avigdor Lieberman, «Israel, Our Home», που έλαβε 12 βουλευτές.

Η αντιπολίτευση αποκτά, σύμφωνα με την έρευνα, την πλειοψηφία με 65 εντολές, έναντι 50 του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού και πέντε εντολών για τον αραβικό τομέα.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ