Ισραήλ: Για αδιαφορία στην «τραγωδία του βορρά» επικρίνεται η κυβέρνηση Νετανιάχου

by admin
1 views

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth σε άρθρο με τίτλο η «Τραγωδία του Βορρά», αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με τον Λίβανο, επικρίνοντας την ισραηλινή κυβέρνηση για κυνική στάση και αδιαφορία από την κυβέρνηση προς όλους τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ που είναι εκτεθειμένοι στους πυραύλους και τα drones που εκτοξεύει η Χεζμπολάχ, εδώ και περίπου 11 μήνες».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας θεωρεί ότι «ενώ ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα κατάφερε να απωθήσει το κίνημα της Χαμάς μακριά από τα σύνορα, η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να κάθεται στην άλλη πλευρά του φράχτη, δηλαδή στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Στους οικισμούς που βρίσκονται περίπου 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα, υπάρχουν 18 κιμπούτς που δεν έχουν εκκενωθεί, ενώ οι κάτοικοι στερούνται βασικού ιατρικού και πυροσβεστικού εξοπλισμού ακόμη και στα «δωμάτια έκτακτης ανάγκης».

«Υπήρχε ευκαιρία να διορθωθούν αυτές οι αδικίες μονομιάς, νωρίς το πρωί της Κυριακής, 25 Αυγούστου, ημέρα που η Πολεμική Αεροπορία κινήθηκε γρήγορα και στοχοποιώντας 100 μαχητικά αεροπλάνα και βάσεις εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ και απέτρεψε έναν περιφερειακό πόλεμο, αφού εμπόδισε το σχέδιο της Χεζμπολάχ να επιτεθεί σε ισραηλινούς στόχους στην περιοχή Gush Dan», αναφέρεται ενώ η εφημερίδα  καταλήγει: «Οι κάτοικοι του βορρά δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους όσο οι δυνάμεις Radwan της Χεζμπολάχ βρίσκονται κοντά στα σύνορα. Ταυτόχρονα, ο κόσμος αγνοεί τα δεινά των κατοίκων του Βορρά, τα σπίτια τους βομβαρδίζονται καθημερινά, και ακόμη και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Amos Hochstein δεν διαθέτει επαρκή εργαλεία πίεσης στη Χεζμπολάχ ώστε να αποσυρθεί βόρεια από το Λιτάνι. σύμφωνα με την Απόφαση 1701 που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Πηγή Lebanon 24

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ