Ισραήλ: Ανώτερος αξιωματικός εκτιμά ότι η Χαμάς ανασυντάσσεται πολύ γρήγορα

by admin
2 views

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι το κίνημα της Χαμάς αποκαθιστά γρήγορα τις δυνατότητες του και εγκαθίσταται σε άλλες περιοχές της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας «ανώτερος» Ισραηλινός αξιωματικός.

Ο αξιωματικός, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα, είπε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε «εκπαιδευτικό πόλεμο με τη Χαμάς», επειδή η τελευταία άλλαξε πρόσφατα την πολεμική της τακτική και έχει αρχίσει να εστιάζει περισσότερο σε κτίρια παγιδεύοντας τα με  εκρηκτικά.

 Η εφημερίδα που συνδέεται με την ισραηλινή αριστερά πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιχειρήσεις στη συνοικία Zaytoun και σε άλλες περιοχές έδειξαν ότι οι εκτιμήσεις του στρατού δεν είναι σωστές σχετικά με τις υποδομές της Χαμάς.

Η Haaretz επιβεβαίωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών του ισραηλινού στρατού πιστεύει ότι η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε ο στρατός στη Jabalia είναι παράλογη.

 Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σαφής κλιμάκωση των επιχειρήσεων που ξεκίνησε η παλαιστινιακή αντίσταση, υπό την ηγεσία των Ταξιαρχιών Al-Qassam, σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, μετά την παρεμπόδιση από το Ισραήλ  μιας συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων που προτάθηκε από τους μεσολαβητές και εγκρίθηκε από τη Χαμάς.

 Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολίας, το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δολοφονία 620 στρατιωτών του από χθες Τρίτη και τον τραυματισμό 3.456 από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, ο οποίος έχει μπει στον όγδοο μήνα του, σύμφωνα με στοιχεία του στρατού, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόκρυψη πολύ μεγαλύτερου αριθμού νεκρών και τραυματιών.

Το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμο παρά την έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση διακοπή των μαχών, καθώς και παρά το γεγονός ότι το Διεθνές Δικαστήριο απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την πρόληψη πράξεων γενοκτονίας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα.

Mετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ