Ισπανία: Το ακροδεξιό κόμμα VOX απειλεί με ρήξη των συμφωνιών του το Λαϊκό Κόμμα σε τοπικό επίπεδο – Αιτία η υποδοχή ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών 

by admin
6 views

Ο όρος “MENA” (menores extranjeros no acompañados – ασυνόδευτοι αλλοδαποί ανήλικοι), χρησιμοποιείται από το ακροδεξιό κόμμα VOX, υποτιμητικά και υβριστικά σε κάθε ομιλία των στελεχών του ή σε δημόσιες δήλωσεις. Η VOX υποστηρίζει ότι οι ανήλικοι μετανάστες-πρόσφυγες έρχονται παράνομα στην Ισπανία, εγκληματούν (κλοπές, βιασμοί και δολοφονίες) και στερούν δικαιώματα από τους Ισπανούς. Κάθε αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα βρίσκει απέναντι τη VOX και όποια μέτρα κι αν ληφθούν είτε για ανθρωπιστικούς λόγους, είτε λόγω αποφάσεων της ΕΕ, το ακροδεξιό κόμμα διαφωνεί και αντιδρά. Παρότι τα επίσημα στοιχεία (π.χ. για την εγκληματικότητα) διαψεύδουν κατηγορηματικά τις θέσεις της VΟΧ, το ακροδεξιό κόμμα έχει κάνει σημαία του το ζήτημα της ασφάλειας που κινδυνεύει από τους “ΜΕΝΑS”.

Η στάση αυτή δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ στα 11 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος VOX και τα τελευταία χρόνια εντάθηκε ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, απευθύνει τελεσίγραφο στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ότι θα διαλύσει κάθε συμφωνία που έχουν υπογράψει για να συγκυβερνούν σε 5 Αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας: την Αραγονία, την Καστίλλη και Λεόν, την Κοινότητα της Βαλένθια, την Εξτρεμαδούρα και την Μούρθια. Σε αυτές τις Αυτονομίες οι ακροδεξιοί είτε συγκυβερνούν με το Λαϊκό Κόμμα κατέχοντας θέσεις σε σημαντικά χαρτοφυλάκια των τοπικών κυβερνήσεων, είτε απλώς στηρίζουν στα τοπικά κοινοβούλια τις κυβερνήσεις του Λαϊκού Κόμματος. 

Το τελευταίο διάστημα η Αυτονομία των Καναρίων Νησιών είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια στη διανομή τουλάχιστον 6.000 ανήλικων και ασυνόδευτων μεταναστών που έφθασαν στις ακτές της. Τα Κανάρια Νησιά υποστηρίζουν ότι οι υποδομές τους δεν αρκούν για να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλο αριθμό ανηλίκων και ζητούν την αλληλεγγύη των υπολοίπων αυτονομιών και την κατανομή των παιδιών σε κέντρα υποδοχής των υπολοίπων αυτονομιών. Η απάντηση δόθηκε χθες το βράδυ στη σύσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιών και τουλάχιστον 347 ασυνόδευτα παιδιά θα διανεμηθούν σε διαφορετικές αυτονομίες. Αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με την έκκληση της τοπικής κυβέρνησης των Καναρίων Νησιών. Πρόκειται για 347 ασυνόδευτα παιδιά και εφήβους εκ των οποίων οι 260 βρίσκονται στα Κανάρια Νησιά και οι 87 στην πόλη Θέουτα.

Το γεγονός ότι οι τοπικές κυβερνήσεις του Λαϊκού κόμματος συμφώνησαν σε αυτή την διανομή των ανηλίκων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ακροδεξιού Vox, που σήμερα το βράδυ (11/07) θα ανακοινώσει την (πιθανή) ρήξη του με το Λαϊκό Κόμμα στις περιοχές που συγκυβερνούν. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές που έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί, οι τοπικές κυβερνήσεις δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε νομοθετικό έργο και γενικά θα δυσκολέψει σημαντικά τη θητεία τους.

Από τις δηλώσεις που συνόδευσαν την ανακοίνωση του VOX, συνεπάγεται ότι η απόφαση για ρήξη με το PP στις κυβερνήσεις της Βαλένθια, της Εξτρεμαδούρα, της Castilla y León, της Αραγονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων έχει ήδη ληφθεί.

Μετάφραση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ