Ιράκ: Εκρήξεις σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης – Τρεις νεκροί

by admin
3 views

Εκρήξεις συντάραξαν χθες Τρίτη το βράδυ βάση της προσκείμενης στο Ιράν ιρακινής παραστρατιωτικής δύναμης Χασντ ας Σάαμπι («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης») νότια της Βαγδάτης, κι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς, δήλωσαν πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και αξιωματούχος της οργάνωσης, που επισήμως είναι πλέον ενταγμένη στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

«Η αιτία των εκρήξεων προς το παρόν δεν είναι γνωστή», ανέφερε η πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας·απεναντίας, το στέλεχος των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης έκανε λόγο για «αεροπορική επιδρομή» εναντίον της βάσης, κοντά στην πόλη της Βαβυλώνας.

Τη 18η Ιουλίου, αποθήκες της οργάνωσης σε νότιο τομέα της Βαγδάτης ανατινάχθηκαν· τον Απρίλιο, μέλος της οργάνωσης σκοτώθηκε σε έκρηξη σε βάση, επίσης στην επαρχία της Βαβυλώνας.

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, συμμαχία προσκείμενων στο Ιράν παραστρατιωτικών οργανώσεων, ορισμένες συνιστώσες της οποίας έχουν κατηγορηθεί για σειρά επιθέσεων εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία, έχουν υπαχθεί πλέον στον κρατικό μηχανισμό ασφαλείας, τυπικά αναφέρονται στον ιρακινό πρωθυπουργό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ