Ιδανική πρεμιέρα και βήμα πρόκρισης από το Νότιο Σουδάν

by admin
4 views

Καλύτερο ξεκίνημα στην Ολυμπιάδα του Παρισιού δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν, καθώς πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, που είναι και η πρώτη της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς δεν έχει συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν στην κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου αθλητισμού. Παράλληλα, με το αποτέλεσμα αυτό εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση του ομίλου, καθώς στο ίδιο γκρουπ συμμετέχουν οι ΗΠΑ και η Σερβία. Αυτό σημαίνει ότι οι Αφρικανοί έχουν καλές πιθανότητες να βρεθούν στα προημιτελικά, την ίδια ώρα που οι Πορτορικανοί φαίνεται ότι θα αποκλειστούν από τη συνέχεια.

Το Πουέρτο Ρίκο εκκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, πετυχαίνοντας οκτώ αναπάντητους πόντους με πρωταγωνιστή τον Γουότερς, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με δύο τρίποντα. Από κοντά και ο Αλβαράδο, ο οποίος έστειλε τους Πορτορικανούς στο +9 (11-2, 3′). Σταδιακά, οι Νοτιοσουδανοί μπήκαν στο ματς, μείωσαν στον πόντο (17-16, 6′), αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με μία καλή διαφορά (28-20). Στη δεύτερη περίοδο, οι Αφρικανοί ανέβασαν την παραγωγικότητά τους, ωστόσο ο εκπληκτικός Αλβαράδο κρατούσε συνεχώς μπροστά στο σκορ το Πουέρτο Ρίκο. Το ημίχρονο έκλεισε στο 54-48 με τον γκαρντ των Νιου Όρλινς Πέλικανς να πετυχαίνει 19 πόντους και τον πρώην άσο του Προμηθέα, Τζιάν Κλαβέλ, να προσθέτει άλλους 11.

Το δεύτερο μέρος άρχισε ιδανικά για το Νότιο Σουδάν, που έτρεξε σερί 11-0 και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με το 59-54 στο 24ο λεπτό. Έκτοτε οι Αφρικανοί δεν έχασαν ποτέ ξανά το προβάδισμα. Κατάφεραν να φθάσουν στο +8 (69-61, 27′), ωστόσο το Πουέρτο Ρίκο έμεινε κοντά και η τρίτη περίοδος έκλεισε με τη διαφορά να είναι στο καλάθι. Η βελτίωση των Νοτιοσουδανών στο αμυντικό κομμάτι ήταν εμφανέστατη και με επιμέρους 19-10 στα τελευταία δέκα λεπτά, έφθασαν άνετα στη νίκη με το τελικό σκορ να είναι το 90-79.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 48-54, 71-69, 90-79

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ