Θετικό επενδυτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές με αφορμή τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

by admin
1 views

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (12/6) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό. O δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε αύξηση κατά 3,3% τον Μάιο, σε ετήσια βάση, έναντι 3,4% τον Απρίλιο.

Του Παντελή Μάνου

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διατηρηθεί στο 3,4% ενώ προσβλέπουν πλέον σε μείωση επιτοκίων από τη Fed πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αμέσως, μετά την αναπάντεχη μείωση του πληθωρισμού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,29%. Παράλληλα, μεγάλες απώλειες καταγράφει το δολάριο ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου και τα πολύτιμα μέταλλα. Σήμερα, πάντως, η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο δανεισμού αναφοράς της σε ένα εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 1,48%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 1,08%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,71%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 1,42% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 0,98%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας περίπου 107 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έ-κλεισε στις 1451,24 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,17%.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Μεγάλη «βουτιά» εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται πτωτικά κατά 9 μονάδες βάσης, στο 2,53%. Παράλληλα, σημαντική πτώση καταγράφει το κόστος δανεισμού της Γαλλίας με την απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου να υποχωρεί κατά 9 μονάδες βάσης, στο 3,14%. Επίσης, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 15 bps στο 3,92%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται χαμηλότερα κατά 9 μονάδες, στο 3,31%, όπως και της Πορ-τογαλίας που κινείται στο 3,17% με πτώση της απόδοσης κατά 9 bps, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει μεγάλη υποχώρηση κατά 14 μονάδες βάσης, στο 3,61%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει κέρδη κατά 1,58%, στα 79,13 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη άνοδο 1,51%, βρίσκεται στα $ 83,16.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει σημαντικές απώλειες έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γιεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0836 δολ./ευρώ και με το ιαπωνικό κυμαίνεται στα 155,85 γιεν/δολ.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου να διαπραγματεύονται στα 2342 δολ./ουγκιά. Σε ανοδική πορεία και το ασήμι, που πλησιάζει τα 30 δολάρια ανά ουγκιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ