Θεσσαλονίκη: Το ΠΑΜΑΚ στην 88η ΔΕΘ

by admin
3 views

Τις πρώτες έξι εταιρείες τεχνοβλαστούς (Spin-offs) που ανέπτυξε σε κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσα από τη συμμετοχή του στο ειδικό θεματικό αφιέρωμα AKADEMIA, της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του ΠΑΜΑΚ (περίπτερο 17, σταντ 37) θα γίνουν από τον πρύτανη του πανεπιστημίου καθ. Στυλιανό Κατρανίδη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, υπό τους ήχους μουσικού προγράμματος που θα ερμηνεύσουν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, το Ίδρυμα θα προβάλει τα σημαντικά βήματα εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των σπουδών του, με τη συμμετοχή του στην κοινοπραξία των δέκα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων «BAUHAUS4EU», όπως επίσης το πρώτο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από εταιρία (την Deloitte), αλλά και το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα προπτυχιακά, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και μεταδιδακτορικά του προγράμματα, τα προγράμματα εξειδίκευσης, καθώς και τις γενικότερες δράσεις και πρωτοβουλίες του για την διασύνδεσή του με επιστημονικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς, αλλά και γενικότερα την κοινωνία της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της 88ης ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΔΠΜΣ) «Δίκαιο και Πληροφορική» και ο Σύλλογος
Αποφοίτων του, οι δράσεις του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για Στελέχη στον Τομέα «της Ενέργειας, της Κυκλικής Οικονομίας και ΑΠΕ εντός των Πόλεων».

Επίσης, στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα προβληθούν: η Ακαδημία Ρομποτικής / Εργαστήριο Ρομποτικής LIRES, το Teen Business School – Σχολή επιχειρηματικότητας για μαθητές 14-18 ετών με ηλεκτρονικό παιχνίδι από εθελοντές φοιτητές/φοιτήτριες, τα προγράμματα «BABY ARTIST» και «ΑΓΕΡΑΣ», το Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας E-Lab, το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» και η Μονάδα του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής συμπερίληψης ατόμων με δυσκολίες μάθησης και προσαρμογής, καθώς και το Εργαστήριο Αυτισμού-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου.
Τέλος, το πρόγραμμα «Horizon Europe -NEPHELE», οι μονάδες και υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παρουσιάσεις φοιτητικών ομάδων και άλλων δράσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ