Θεσσαλονίκη: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο του EuroPride 2024

by admin
0 views

Μέσα από στοχασμούς γύρω από έννοιες όπως το σώμα, οι «κανόνες», οι αξίες, η ελευθερία, η χειραφέτηση, η ενδυνάμωση, η μνήμη, η ταυτότητα, οι συλλογικές αναπαραστάσεις, η σεξουαλικότητα, η αγάπη και τα φύλα, ογδόντα Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση με τίτλο «Visualbility Vol.2».

Πρόκειται για μία ομαδική εικαστική έκθεση, με την οποία το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο EuroPride 2024, που φέτος διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Οι καλλιτέχνες, έχοντας διαφορετικές αφετηρίες και ερεθίσματα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές και υλικά, επιχειρούν να περάσουν μηνύματα συμπερίληψης, αυτοδιάθεσης και υποστήριξης του διαφορετικού μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας αλλά και άλλων μορφών τέχνης όπως ψηφιακές δημιουργίες και performance.

Η έκθεση «Visualbility Vol.2» διοργανώνεται μαζί με την ομάδα Double Trouble, σε συνεργασία με το Thessaloniki Pride και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας. Γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στοχεύει στο να αναδείξει το δικαίωμα στην ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, την υποστήριξη στον σεβασμό κάθε διαφορετικότητας, της ελευθερίας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, την καταπολέμηση των διακρίσεων, της τρανσφοβίας και της ομοφοβίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στις 20:00 στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αλέξανδρος Καπετάνου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ